Ciorba de varza dulce cu iaurt este o ciorba delicioasa, usoara, consistenta, potrivita pentru zilele calde de vara, atunci cand avem nevoie de cat mai multe lichide.
Se curata legumele. Se toaca marunt (sau se rad pe razatoarea mare, dupa chef sau rabdare). Se pun la calit cu putin ulei si delikat / vegeta. Se rade varza. Eu am pus jumatate dintr-o varza de cca 17 cm diametru. Se pune varza rasa in oala si se adauga legumele calite. Se continua calirea pina se inmoaie toate. Se pot pune de la inceput impreuna, dar varza isi lasa foarte multa zeama si atunci legumele mai degraba se fierb decit se calesc.
Cind sint toate inmuiate, se adauga apa clocotita si se lasa la fiert. Cind sint aproape fierte se pun cartofii taiati cuburi. Ceapa micuta se taie marunt si se pune la calit cu putin ulei. Cind e inmuiata, se presara 2 linguri rase de faina, se caleste putin, apoi se adauga zeama fierbinte din ciorba. Se lasa la fiert citeva minute. Dupa ce fierb si cartofii, se pune in oala rintasul cu ceapa si 2 linguri de zarzavat de ciorba. Se mai da un clocot, doua. Se potriveste de sare. Se stinge focul si se lasa la racorit.
Se presara marar tocat. Se adauga iaurt sau lapte batut (cam 2 cani mari de ceai daca e iaurt, mai mult daca e lapte batut). Daca aveti de gind sa folositi lapte batut, aveti grija cita apa puneti la fiert peste legume.
Pofta buna! Reteta Ciorba de varza dulce cu iaurt a fost propusa de ruixi pe forum culinar.ro
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de lapteAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoPrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postAnul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...
Drob Pascal Apreciez pastele italiene. Daca am incercat un sortiment si-mi place, cu siguranta il voi achizitiona din nou. Capunati...
Capunati cu ciuperci - de postOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii