Am descoperit supa crema de telina destul de tarziu. Pana la urma, poate-i mai bine asa, pentru ca daca o descopeream inainte de a ma fi copt putin,
Am descoperit supa crema de telina destul de tarziu. Pana la urma, poate-i mai bine asa, pentru ca daca o descopeream inainte de a ma fi copt putin, probabil nu mi-ar fi placut atat de mult incat sa vreau sa-i descopar toate valentele posibile. Varianta de fata e foarte simpla dar in acelasi timp suficient de rafinata incat sa vreau sa o recomand ca deschizator de drum pentru mesele sofisticate pe care le incearca orice proaspata nora la primele vizite ale soacrei. Telina e ingredientul de baza dar vedeta acestei supe crema fina de branza (incercati Philladelphia), putin acrisoara, usor sarata. Special guest star – alunele caju (cashew, acaju, spuneti-le cum vreti), prajite putin, cat sa li se intensifice gustul. Drumul de urmat e usor, lin: telina, cam 300 de grame pentru doua portii, se pune la fiert in trei cani de apa, impreuna cu doi catei de usturoi si putina sare. Pana fierbe telina, imi pregatesc crutoanele. Ca sa nu pierd vremea cu cuptorul, am pus cateva felii de paine HapiHap in tigaia antiaderenta, la prajit, fara ulei. Apoi am prajit usor alunele. Dupa ce a fiert telina si a scazut apa, am pus blenderul la treaba si am transformat telina, usturoiul, alunele si putina apa ramasa, intr-un piure subtire pe care l-am imbogatit cu trei-patru linguri de smantana dulce.
Am potrivit gustul cu sare si piper proaspat macinat, am amestecat bine si la urma am introdus in scena vedeta, o lingurita de crema fina de branza, care in contrast cu dulceata usor sarata a cremei de telina a adus incantare pentru gust, papile si, desigur, consumator.
Alte retete recomandate:
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de laptePlacinta cu branza dulce si stafide este usor de facut, foarte gustoasa, iar aluatul se potriveste perfect si la placinta cu...
Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta videoPiersicutele intotdeauna nelipsite pe masa de Sarbatori…. si-n copilarie dar si acum.
PiersicuteO mancare gustoasa in sezonul rece
Iepure cu cartofi la cuptor Mai pregatim si noi un tort? Sigur, doar nu trebuie sa fie o aniversare pentru a savura o felie de tort! Tocmai ce am...
Desert tort cu nuca, ciocolata si crema de vanilieOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii