Se pune la fiert gaina si se spumuieste mereu, dupa care se adauga radacinoasele.
Se lasa la fiert pana incep si acestea sa se inmoaie si se adauga cartofii. Pentru a adauga un plus de savoare supei se adauga niste cotoare de patrunjel, marar si leustean (in ele aroma este mai puternica decat in frunze).
In tot acest timp se prepara galustele.
Pentru prepararea galustelor verzi avem nevoie de: faina, ou si spanac (fiert si tocat)
Se amesteca. Faina se adauga pana amestecul devine destul de consistent, cam ca la galustele obisnuite.
Pentru galustele albe se utilizeaza: un ou, sare si gris. Se bate tare albusul cu sarea, se adauga apoi galbenusul si grisul pana amestecul devine pastos.
Se scoate carnea, ceapa si radacinile de pastarnac si patrunjel din supa, se mai completeaza cu apa, se da focul mai incet si se pun galustele. Galustele verzi se vor duce la fund si vor sta mai mult acolo pana vin la suprafata.
Dupa ce au fiert, se opreste focul se lasa un pic sa se racoreasca si se adauga verdeata proaspat tocata.
Reteta
Supa de galuste albe si verzi propusa de Andulina
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe
forum culinar.ro
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe