Se pune intr-o oala (cam de 5 L) zarzavatul la calit cu putin ulei...si cu carnea....Se adauga sarea, piperul boabe si apa.... Se lasa la fiert....bin
Se pune intr-o oala (cam de 5 L) zarzavatul la calit cu putin ulei...si cu carnea....Se adauga sarea, piperul boabe si apa.... Se lasa la fiert....binetinteles pana carnea este moale.... Carnea fiind fiarta se purcede la facutul galustelor... Se bat albusurile de la cele 2 oua, pana sta spuma sa nu mai curga din farfurie, se aduga galbenusurile. Apoi grisul in ploaie. Important de respectat la facutul galustelor e faptul ca trebuie amestecat foarte usor grisul cu spuma de albusuri.Si se pune cu o lingura galustele...in devenire, in supa. In reteta originala se lasa carnea in supa...dar eu nu suport bucati mari de carne in supa sau ciorba....asa ca eu am scos ciocanelele de pui si am rezolvat si felul 2. Se lasa la fiert galustele pana devin moi. In timpul fierberii, se pune cam o jumatate de cana de apa rece pentru a a opri un pic din fiert si a da posibilitatea galustelor de a se umfla. Se adauga mazarea boabe si patrunjelul si se mai lasa pana acestea se oparesc putin. Reteta propusa de AniLuca
Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniRetete dietetice
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de puiAș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavaraAnul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...
Drob PascalReteta mea preferata de chiftelute.
Chiftele cu piept de pui si ciuperciAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaPentru ca este sezonul merelor, am incercat diverse prajituri printre care si aceasta. A iesit o bunatate delicioasa si...
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilieDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatLaurențiu-Ionel de când a ”aterizat” în casa Zmelior, nu are odihnă;) Așa că acum l-am supus la noi teste;) Se pare...
Fasole verde cu ciocănele de pui la MulticookerIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureO imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasa
Comentarii