Se prepara sosul ca la miel cu spanac si se strecoara peste carne. Ceapa si usturoiul verde se taie mare, se calesc in ulei...
Verdeturi cu carne de mielBucatile de carne se inabusa in ulei cu 100 ml de apa, cca 15 min. Se adauga sosul brun si se fierb impreuna cca 30 min. Se...
Carne de miel cu inabusitaMorcovii, telina , patrunjelul radacina si cartofii se fierb in apa cu sare. Se racesc si se trec prin masina de tocat,...
chiftelute semivegetaleCeapa se inabusa in 50 g de untura si 400 ml de apa iar impreuna cu carnea se toaca marunt. Compozitia obtinuta se amesteca...
Chiftelute specialeBucatile de carne se inabusa in 100 g de untura si 100 ml de apa apoi se scot separat. Ceapa se inabusa in 100 g de untura si...
Varza cu carne de berbecSlanina se toaca cu masina. Separat, se toaca cu masina bucatile de peste de 2 ori, impreuna cu usturoiul. Se amesteca cele 2...
Carnati din stavrid cu slanina (2)Slanina se toaca. Separat, se toaca cu masina bucatiile de peste de 2 ori impreuna cu usturoiul. Se amesteca cele 2 compoztii...
Carnati din stavrid cu slanina(1)Feliile de paine se ung cu unt, iar deasupra se aseaza feliile de sunca si se orneaza cu castraveti si gogosari sau felii de...
sandvis cu suncaVinetele se toaca cu satarul de lemn, se amesteca cu o lingura de lemn, turnand ulei, putin cate putin, pana se albesc. Se...
Salata din vineteCartofii se amesteca cu morcovii, mazarea, piperul, mustarul, patrunjelul verde tocat marunt, 300 g maioneza si sare. Se...
Salata ruseascaSalata de pasare se monteaza pe platou si se acopera cu aspic. Se serveste rece cu decor din frunze de salata verde
Salata de pasare in aspicOuale se amesteca cu sunca, salata verde, zaharul pudra, piper si sare. Se adauga suc de lamaie dupa gust
Salata orintala cu maionezaCeapa si ficatul se inabusa in margarina, se racesc si se toaca marunt de 2-3 ori. Compozitia obtinuta se bate cu telul, apoi...
Pateu din ficat de porcFoietajul se intinde in foaie groasa de 1 cm, se aseaza pe tava stropita cu apa, se unge cu ou, se taie in bucati lungi de 8...
Pai parmezanFicatul tocat si ceapa se amesteca cu oua, patrunjel verde, pesmet, ulei, sare si piper. Din aceasta compozitie se foarmeaza...
Galuste din ficatMorcovii, ceapa, telina, usturoiul, piperul, foile de dafin, otetul, vinul, sarea si cimbrul se adauga in cca 4 l de apa si...
Bait cu morcovi, ceapa si vinCiupercile se inabusa cu 50 ml de apa, se adauga ceapa, pasta de tomate, patrunjel verde, sare, piper si apa necesara...
Iahnie din ciuperciRondelele de dovlecei se trec prin faina si se prajesc in 150 ml de ulei. Din mujdeiul de usturoi, suc de lamaie, 50 ml de...
Dovlecei taranestiCartofii se paseaza, se framanta, cu jumatate din cantitatea de faina, oua, sare si piper. Compozitia obtinuta se portioneaza...
Chiftele din cartofiFeliile de paine se ung cu unt, iar deasupra se aseaza felii de friptura. Se orneaza cu cate 2 rondele de castraveti si cu...
Sandvis special cu friptura de porcSe curata si se spala ciupercile si ceapa. Se taie cubulete. Se pun intr-o o tigaie suficient de mare si se calesc in ulei cu...
Chec de ciuperciCartofii se fierb in coaja. Se scurg, se curata si se taie rondele. Ceapa se curata, se toaca si se caleste in ulei bine...
Cartofi cu ceapaCeapa se curata, se taie marunt si se caleste in ulei . Se adauga orezul, impreuna cu ciupercile, taiate marunt, se acopera...
Ardei Umpluti cu Ciuperci si VerdeataArdeii mai grasi se coc si apoi se curata. Dupa ce s-au curatat, se taie in felii si se asaza in strat subtire in vasul uns...
Ardei copti cu sosRata cu varza este o mancare cu sos, pe cand rata pe varza este o friptura cu garnitura pe varza, tot atat de bine cum poate...
Boboc de rata pe varzacoc ardeii in mod foarte rapid (doar atat incat sa-i putem decoji dar pulpa nu trebuie sa fie coapta). Se pun intr-o punga...
Ardei copti umplutiCarnea o taiem fasii subtiri. Ceapa se taie marunt si o punem la calit in 50 ml ulei. Cand ceapa e calita adaugam carnea de...
Delicatesa de Curcan ca pe CrisuriUn desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbioriAceasta reteta de inghetata de casa este absolut delicioasa. Daca va place laptele de pasare cu siguranta va va placea si...
Inghetata lapte de pasareRulada fina cu crema ganache de cafea este o reteta de prajitura de casa absolut delicioasa. Boabele de cafea din aluat dau...
Rulada fina cu ganache de cafeaSe pune laptele la fiert si, cand da in clocot, se adauga grisul in ploaie. Se fierbe 20 de minute, dupa care se ia vasul de...
Budinca de grisEste un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...
Tort cu capsuni si macSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramelIncearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii