Ceapa, morcovii si telina, taiate feliute, se inabusa in margarina, apoi se adauga faina amestecata cu lapte fiert in...
sos alb picantse fierb cartofii in coaja, iar in alt vas pui la fiert morcovii curatati. Dupa ce au fiert cartofii, ii cureti, opresti 2 pt...
Salata de legume,verdeturi si maionezaSe fierb toate legumele taiate in bucatele mici in apa rece si sarata, in care s-au pus si cuisoare. Dupa ce s-a luat spuma,...
Tocana de mielCureti morcovul,il tai bucati si-l pui la fiert in apa cu sare. Dupa 10 min ,cand apa clocoteste, pui gogosarii taiati si...
Supa de gogosari la otet,cu taiteiCuratati vinetele, spalati-le si taiati-le in rondele. Curatati gogosarii, apoi taiati-i in cuburi mici. Prajiti legumele cu...
Aperitiv de vinete si gogosariCarnea, ceapa, rosiile si ardeii se asaza alternativ pe frigaruia de otel inoxidabil si se frig pe gratarul uns cu ulei. Se...
Frigarui cu carne de berbecSe prepara sosul ca la miel cu spanac si se strecoara peste carne. Ceapa si usturoiul verde se taie mare, se calesc in ulei...
Verdeturi cu carne de mielFeliile de rosii se asaza deasupra ardeilor si se sareaza. Se adauga ulei si otet si se presara marar verde
Salata de ardei coptiBucatile de carne se inabusa in ulei cu 100 ml de apa, cca 15 min. Se adauga sosul brun si se fierb impreuna cca 30 min. Se...
Carne de miel inabusitaMorcovii, telina , patrunjelul radacina si cartofii se fierb in apa cu sare. Se racesc si se trec prin masina de tocat,...
chiftelute semivegetaleCartofii se asaza intr-o tava cu ulei, sare si piper. Se introduc la cuptor, se lasa la foc mic, 45 min. se scot si se lasa...
Cartofi umplutiMaioneza se amesteca cu smantana, sare, mustar, marar, patrunjel si ceapa rasa fin, apoi se adauga peste ciupercile bine...
salata de ciuperci cu maslineSfecla rasa se caleste, cca 10 min, in 150 ml de ulei si 50 ml de apa. Se sareaza, se amesteca si se lasa sa se caleasca la...
Sfecla calitaIn vasul in care se fierb pulpele de pui se adauga zarzavatul si sare. Cand pulpele si zarzavatul sunt fierte, se scot...
ciulama cu ciuperci si mamaligaZarzavatul se caleste in ulei, dupa care se pune la fiert intr-un vas cu apa( 4 l) si sare. Dupa ce a fiert, se adauga otetul...
ciorba pescarilorCeapa se fierbe in 3,5 l de apa cu sare. Cand ceapa e aproape fiarta se adauga salata inabusita in 40 g de untura si 50 ml de...
ciorba cu salata si costita afumataSe fierbe orezul in apa sarata 20 min. Se incinge uleiul intr-o cratita, se prajeste ceapa un minut, apoi se rastoarna...
chiftelute din orez si spanac (banatene)Morcovii, ceapa, telina, usturoiul, piperul, foile de dafin, otetul, vinul, sarea si cimbrul se adauga in cca 4 l de apa si...
bait cu morcoviSe pun taitei la fiert in apa cu sare. Varza se taie marunt cu robotul de bucatarie si se lasa putin cu sare. Dupa ce am...
Taitei cu varzaUntul se topeste si se freaca cu faina dizolvata in 100 ml de supa de pasare. Se adauga restul de supa, frisca si sare si se...
chaud-froidSe curata si se spala ciupercile si ceapa. Se taie cubulete. Se pun intr-o o tigaie suficient de mare si se calesc in ulei cu...
Chec de ciuperci si verdeataCostitele le portionam apoi le condimentam cu sare, piper si delikat. Punem 100 ml ulei si prajim costitele condimentate pe...
Costite de Porc la cuptorCeapa se curata, se taie marunt si se caleste in ulei . Se adauga orezul, impreuna cu ciupercile, taiate marunt, se acopera...
Ardei Umpluti cu VerdeataArdeii taiati se calesc in unt topit , apoi se scot. Dupa acea se toarna, amestecand faina si se lasa sa se rumeneasca 1...
conopida la cuptor cu branza CedarCarnea si ceapa se inabusa in ulei cu 100 ml de apa. Costita se inabusa separat si se adauga peste carne si ceapa. Se adauga...
Tocana cu carne de porc ungurescaMaioneza se amesteca cu salam, morcovii, castravetii, mazare, ardei gras, mustar, piper si sare. Preparatul se serveste rece,...
salata a la praga cu salam vanatorescCeapa si carnea se inabusa in ulei cu 100 ml de apa. Se adauga boia de ardei, faina dizolvata in 50 ml de apa, piper, sare,...
Tocana cazinoCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.