Se framanta laptele praf cu margarina pana nu mai sunt cocolosi. Se imparte in doua parti egale. Intr-o jumatate se pune...
Ciocolata alb-negruSe taie ceapa marunt si se prajeste in doua linguri de margarina. Se curata dovleceii si se taie cubulete nu foarte mici. Se...
Supa crema de dovlecelSe fierbe bucata de carne intreaga. Dupa ce e bine fiarta se taie fasii subtiri. Intr-o cratita cu ulei(cam de un deget) se...
Friptura de vitel cu sos vanatorescSe prepara 6 clatite obisnuite, dar fara zahar si cu putina sare. Se face un amestec din cele patru feluri de branza si se...
Clatite cu patru feluri de branzaSe strivesc cateii de usturoi si se freaca bine cu putina sare si patrujelul taiat marunt. Se amesteca cu smantana.
Mujdei cu smantanaIntr-o oala cu putin ulei incins se toarna cus-cus-ul si se prajeste amestecand continuu pana devine auriu(cam 2-3 minute)....
Cus-CusSe prepara maioneza dintr-un ou, 1 lingurita mustar si ulei si la sfarsit eventual se adauga o lingura de smantana. Porumbul...
Porumb cu maionezaSe taie carnea cubulete si se prajeste putin in ulei, condimentandu-se cu sare si piper. Se adauga o jumatate cana de apa, 5...
Friptura de porc inabusitaSe incinge uleiul intr-o oala. Se adauga macaroanele(nefierte, direct din punga)si se prajesc pana devin aurii. Se adauga apa...
Macaroane cu vegetaSe fierb macaroanele dupa care se scot, se dau sub jet de apa rece si se scurg. Se amesteca branza, zaharul, scortisoara si...
Budinca de macaroaneSe taie pepenele in lung si se scoate miezul. Jumatate din el se taie cubulete. Se taie cubulete si pepenele rosu si...
Salata IviSe bat bine bucatile de piept de pui dezosat si se condimenteaza cu multa vegeta. Peste fiecare bucata se pune cate un...
Cordon haiducescSe bat bine cele doua bucati de carne de vita si se condimenteaza pe o parte cu sare si mult piper. Se aseaza deasupra cate o...
Rulou de vita cu cascaval si legume in crusta de nucaSe fierbe in apa cu sare conopida desfacuta. Se unge cu ulei un vas nu foarte adinc (si marginile) si apoi se tapeteaza cu...
Conopida la cuptorBucatile de piept de pui batute se condimenteaza pe o parte cu putina sare si oregano. Se pune in fiecare o bucata de banana...
Piept de pui cu bananeCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.