Bogracs

Bogracs este o mancare la ceaun, o mancare delicioasa cu mai multe tipuri de carne si multe legume.

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Bogracs

Ingrediente

  • • 1kg carne vita (pulpă sau rasol)
  • • 1 kg carne porc (pulpa sau cotlet)
  • • 8-10 bucăți de costiță afumată
  • • 1 kg de ceapă
  • • 1 kg de legume (morcovi
  • țelină)
  • • 6 roșii
  • • 2 ardei iuți (pentru cei care preferă mâncarea picantă)
  • • 2 ardei roșii grași
  • • 2 ardei verzi
  • • 1
  • 5 kg cartofi
  • pătrunjel
  • • 100 g de untură sau 500 ml de ulei
  • • 1 tub pasta de gulyaș dulce
  • • 1 tub pasta de gulyaș iute
  • • condimente (sare
  • piper
  • boia
  • delikat
  • busuioc
  • rozmarin
  • cimbru
  • marar
  • oregano
  • pătrunjel
  • foi de dafin) – cam o lingură rasă din fiecare

Mod de preparare

Preparare:

Etapa 1: Porționăm întâi carnea.
Curățam ceapa și legumele, apoi le tăiem mărunt.
Roșiile se curăță de pieliță și se taie cubulețe sau felii.
Cartofii se taie cubulețe.

Etapa 2: Punem în ceaun 9-10 linguri mari de untură (100 g) și lasăm să se încingă, adăugăm apoi ceapa, ardeii și morcovii și le lăsăm la călit la foc mic 30- 35 de minute.

Etapa 3: Adăugăm apoi carnea de vită și costița afumată și lăsăm să fiarbă fără să adăugăm apă 15minute (dacă este destul sos de la legume, daca nu adăugăm puțină apă cât să acoperim carnea), apoi adăugăm apă cam de un lat de palmă.

Etapa 4: Când carnea de vită este fiartă pe jumătate adăugăm carnea de porc și roșiile și lăsăm să fiarbă (fară a adăuga apă) câteva minute(5-10 minute), apoi adăugăm apă lăsând loc pentru cartofi.

Etapa 5: Se pun condimentele și pasta de gulyaș după gust și se lasă la foc mic aproximativ o oră și jumătate, până când carnea este fiartă.

Etapa 6: Se adaugă cartofii și se lasă la fiert (cartofii se pot fierbe și separat apoi se pun în ciaun și se mai lasă puțin la fiert cu carnea).

Etapa 7: La final se pun gălușcuțele și se mai lasă la fiert cam 10 minute.



Se servește cald cu ardei iute si cu prietenii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Desert prajitura felie de lapte
1
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Feijoada - tocana braziliana cu fasole
2
Mancaruri cu carne

Feijoada - tocana braziliana cu fasole

Feijoada este o reteta de tocata de carne de vita cu fasole boabe, mancarea nationala a Braziliei. Este o tocana delicioasa...

Feijoada - tocana braziliana cu fasole
Ciorba de loboda cu omleta
3
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Ciorba de loboda cu franjuri de ou
4
Ciorbe

Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ador să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...

Ciorba de loboda cu franjuri de ou
Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video
5
Prajituri

Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video

Placinta cu branza dulce si stafide este usor de facut, foarte gustoasa, iar aluatul se potriveste perfect si la placinta cu...

Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video
Parteneri
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola