Se spune ca preparatele din frunze de spanac actioneaza ca un produs medicinal, contribuind la profilaxia sau ameliorarea unor afectiuni, precum: hipertensiunea arteriala, tusea, avitaminoza, scorbutul, rahitismul, acneea, anemia etc.
Chiar daca atunci cand este congelat sau gatit, spanacul isi pierde o parte din proprietati, tot este una dintre cele mai sanatoase optiuni pentru a pregati o mancare de post.
Totodata, datorita proprietatiilor sale nutritive, spanacul este recomandat in alimentatia copiilor, dar si in alimentatia bolnavilor.
La inceputul saptamanii va propuneam 20 retete de post pe baza de ciuperci, astazi va propunem 10 retete de post pe baza de spanac:
1. Supa de fasole verde, spanac, sparanghel si lapte de cocos
5. Spaghete cu spanac si ciuperci
6. Chiftelute de spanac cu cartofi
7. Curry de conopida cu spanac
8. Budinca de ghebe si spanac cu orez
9. Piure de mazare, spanac si dovlecel
Sursa foto: foodstory.stirileprotv.ro

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane
Comentarii