Cum sa prepari 10 mancaruri traditionale pentru masa de 1 Decembrie

Orice roman adevarat intampina Ziua Nationala a Romaniei (1 Decembrie) cu fast si bucate alese, traditionale.

Si, chiar daca pentru aceasta zi nu exista neaparat un meniu traditional, pe care fiecare roman sa-l respecte cu strictete, exista totusi cateva tipuri de mancare pe care majoritatea romanilor le gatesc in aceasta perioada. 

Incepand cu 1 decembrie se da startul la gatitul urmatoarelor preparate de iarna: 

Varza murata cu ciolan afumat 

Sarmale cu varza murata 

Friptura de porc aromata 

Varza calita cu sunca 

De asemenea, sunt nelipsite tocanitele si mancarurile cu fasole uscata sau carnati proaspeti de porc, mai ales ca la tara, in aceasta perioada, urmeaza sa se taie porcul: 

Iahnie de fasole

Ciolan afumat cu fasole

Tocanita cu afumatura 

Carnati proaspeti de porc

Indiferent daca de 1 Decembrie te rasfeti cu sarmalute, carnaciori, iahnie de fasole, muraturi sau fripturi de porc, o ciorba este intotdeauna o idee buna pentru zilele friguroase:

Ciorba de varza cu afumatura

Ciorba de fasole boabe


Descopera mai multe retete traditionale romanesti in cartea de bucate Mancare ca la mama acasa:




Bineinteles, cea mai populara ciorba din Romania este:
 

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc