Orice roman adevarat intampina Ziua Nationala a Romaniei (1 Decembrie) cu fast si bucate alese, traditionale.
Si, chiar daca pentru aceasta zi nu exista neaparat un meniu traditional, pe care fiecare roman sa-l respecte cu strictete, exista totusi cateva tipuri de mancare pe care majoritatea romanilor le gatesc in aceasta perioada.
Incepand cu 1 decembrie se da startul la gatitul urmatoarelor preparate de iarna:
Sarmale cu varza murata
Friptura de porc aromata
De asemenea, sunt nelipsite tocanitele si mancarurile cu fasole uscata sau carnati proaspeti de porc, mai ales ca la tara, in aceasta perioada, urmeaza sa se taie porcul:
Iahnie de fasole
Ciolan afumat cu fasole
Indiferent daca de 1 Decembrie te rasfeti cu sarmalute, carnaciori, iahnie de fasole, muraturi sau fripturi de porc, o ciorba este intotdeauna o idee buna pentru zilele friguroase:
Ciorba de varza cu afumatura
Ciorba de fasole boabe
Descopera mai multe retete traditionale romanesti in cartea de bucate Mancare ca la mama acasa:
Bineinteles, cea mai populara ciorba din Romania este:

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii