Orice roman adevarat intampina Ziua Nationala a Romaniei (1 Decembrie) cu fast si bucate alese, traditionale.
Si, chiar daca pentru aceasta zi nu exista neaparat un meniu traditional, pe care fiecare roman sa-l respecte cu strictete, exista totusi cateva tipuri de mancare pe care majoritatea romanilor le gatesc in aceasta perioada.
Incepand cu 1 decembrie se da startul la gatitul urmatoarelor preparate de iarna:
Sarmale cu varza murata
Friptura de porc aromata
De asemenea, sunt nelipsite tocanitele si mancarurile cu fasole uscata sau carnati proaspeti de porc, mai ales ca la tara, in aceasta perioada, urmeaza sa se taie porcul:
Iahnie de fasole
Ciolan afumat cu fasole
Indiferent daca de 1 Decembrie te rasfeti cu sarmalute, carnaciori, iahnie de fasole, muraturi sau fripturi de porc, o ciorba este intotdeauna o idee buna pentru zilele friguroase:
Ciorba de varza cu afumatura
Ciorba de fasole boabe
Descopera mai multe retete traditionale romanesti in cartea de bucate Mancare ca la mama acasa:
Bineinteles, cea mai populara ciorba din Romania este:
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii