Cozonacul, indiferent cu ce fel de umplutura, este desertul traditional al masei de Craciun. Deci, e de la sine inteles ca nu poate lipsi.
Pe cat posibil, evitati sa-i cumparati pe cei din comert, pentru multe sortimente contin diverse E-uri care nu sunt sanatoase, si incercati sa-i faceti acasa. In acest sens, venim in ajutorul vostru cu cateva sfaturi utile, dar si cu 10 retete pe care puteti sa le incercati.
Sfaturi utile:
- Incaperea unde se va framanta aluatul trebuie incalzita bine inainte de a va apuca de pregatit cozonacii;
- Toate ingredientele lichide trebuie sa fie calde;
- Faina trebuie cernuta printr-o sita fina, acest lucru va face ca aluatul sa fie mai aerat si pufos. De asemenea, faina cernuta se adauga treptat, pentru a evita formarea cocoloaselor;
- Coca este buna de pus in forme abia cand aceasta nu se mai lipeste de maini cand e framantata;
- Drojdia se dizolva in putin lapte caldut, cu 1 lingurita de zahar si doua linguri de faina;
- Aluatul se framanta cu putin ulei caldut, pana cand se absoarbe complet in aluat;
- Dupa modelarea cozonacului si punerea lui in tava, aceasta se acopera cu un prosop si se lasa la caldura, pentru a creste;
- O alta regula de aur, cuptorul nu se deschide in primele 25 de minute;
Iata si cele 10 retete de cozonaci:
6. Cozonac cu alune si stafide
8. Cozonac cu stafide cacao si scortisoara
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise O prajiturica rapida si gustoasa care indulceste mesele celor care postesc, dar nu numai...
Prajitura de post cu crema de vanilie, afine si merisoareDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii