Cozonacul, indiferent cu ce fel de umplutura, este desertul traditional al masei de Craciun. Deci, e de la sine inteles ca nu poate lipsi.
Pe cat posibil, evitati sa-i cumparati pe cei din comert, pentru multe sortimente contin diverse E-uri care nu sunt sanatoase, si incercati sa-i faceti acasa. In acest sens, venim in ajutorul vostru cu cateva sfaturi utile, dar si cu 10 retete pe care puteti sa le incercati.
Sfaturi utile:
- Incaperea unde se va framanta aluatul trebuie incalzita bine inainte de a va apuca de pregatit cozonacii;
- Toate ingredientele lichide trebuie sa fie calde;
- Faina trebuie cernuta printr-o sita fina, acest lucru va face ca aluatul sa fie mai aerat si pufos. De asemenea, faina cernuta se adauga treptat, pentru a evita formarea cocoloaselor;
- Coca este buna de pus in forme abia cand aceasta nu se mai lipeste de maini cand e framantata;
- Drojdia se dizolva in putin lapte caldut, cu 1 lingurita de zahar si doua linguri de faina;
- Aluatul se framanta cu putin ulei caldut, pana cand se absoarbe complet in aluat;
- Dupa modelarea cozonacului si punerea lui in tava, aceasta se acopera cu un prosop si se lasa la caldura, pentru a creste;
- O alta regula de aur, cuptorul nu se deschide in primele 25 de minute;
Iata si cele 10 retete de cozonaci:
6. Cozonac cu alune si stafide
8. Cozonac cu stafide cacao si scortisoara
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbioriAceasta reteta de inghetata de casa este absolut delicioasa. Daca va place laptele de pasare cu siguranta va va placea si...
Inghetata lapte de pasareRulada fina cu crema ganache de cafea este o reteta de prajitura de casa absolut delicioasa. Boabele de cafea din aluat dau...
Rulada fina cu ganache de cafeaSe pune laptele la fiert si, cand da in clocot, se adauga grisul in ploaie. Se fierbe 20 de minute, dupa care se ia vasul de...
Budinca de grisEste un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...
Tort cu capsuni si macSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramelIncearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Comentarii