Cum se pregatesc cei mai buni cozonaci pentru Craciun - 10 retete

(0)
admin postat de

Cozonacul, indiferent cu ce fel de umplutura, este desertul traditional al masei de Craciun. Deci, e de la sine inteles ca nu poate lipsi. 


Pe cat posibil, evitati sa-i cumparati pe cei din comert, pentru multe sortimente contin diverse E-uri care nu sunt sanatoase, si incercati sa-i faceti acasa. In acest sens, venim in ajutorul vostru cu cateva sfaturi utile, dar si cu 10 retete pe care puteti sa le incercati. 


Sfaturi utile:


- Incaperea unde se va framanta aluatul trebuie incalzita bine inainte de a va apuca de pregatit cozonacii; 


- Toate ingredientele lichide trebuie sa fie calde; 


- Faina trebuie cernuta printr-o sita fina, acest lucru va face ca aluatul sa fie mai aerat si pufos. De asemenea, faina cernuta se adauga treptat, pentru a evita formarea cocoloaselor; 


- Coca este buna de pus in forme abia cand aceasta nu se mai lipeste de maini cand e framantata; 


- Drojdia se dizolva in putin lapte caldut, cu 1 lingurita de zahar si doua linguri de faina; 


- Aluatul se framanta cu putin ulei caldut, pana cand se absoarbe complet in aluat; 


- Dupa modelarea cozonacului si punerea lui in tava, aceasta se acopera cu un prosop si se lasa la caldura, pentru a creste; 


- O alta regula de aur, cuptorul nu se deschide in primele 25 de minute; 


Iata si cele 10 retete de cozonaci: 


1. Cozonac



2. Cozonac floare, de post



3. Cozonac cu nuca si migdale



4. Cozonac cu nuca



5. Cozonac de sarbatoare



6.

...
Alte articole cu:
cozonac cozonac pufos
recomandari

Pastele se apropie cu pasi rapizi iar pietele si supermarketurile sunt doldora de cozonaci pufosi, buni si mai ...

citește—
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite