Cum se pregatesc cei mai buni cozonaci pentru Craciun - 10 retete

Cozonacul, indiferent cu ce fel de umplutura, este desertul traditional al masei de Craciun. Deci, e de la sine inteles ca nu poate lipsi. 


Pe cat posibil, evitati sa-i cumparati pe cei din comert, pentru multe sortimente contin diverse E-uri care nu sunt sanatoase, si incercati sa-i faceti acasa. In acest sens, venim in ajutorul vostru cu cateva sfaturi utile, dar si cu 10 retete pe care puteti sa le incercati. 


Sfaturi utile:


- Incaperea unde se va framanta aluatul trebuie incalzita bine inainte de a va apuca de pregatit cozonacii; 


- Toate ingredientele lichide trebuie sa fie calde; 


- Faina trebuie cernuta printr-o sita fina, acest lucru va face ca aluatul sa fie mai aerat si pufos. De asemenea, faina cernuta se adauga treptat, pentru a evita formarea cocoloaselor; 


- Coca este buna de pus in forme abia cand aceasta nu se mai lipeste de maini cand e framantata; 


- Drojdia se dizolva in putin lapte caldut, cu 1 lingurita de zahar si doua linguri de faina; 


- Aluatul se framanta cu putin ulei caldut, pana cand se absoarbe complet in aluat; 


- Dupa modelarea cozonacului si punerea lui in tava, aceasta se acopera cu un prosop si se lasa la caldura, pentru a creste; 


- O alta regula de aur, cuptorul nu se deschide in primele 25 de minute; 


Iata si cele 10 retete de cozonaci: 


1. Cozonac



2. Cozonac floare, de post



3. Cozonac cu nuca si migdale



4. Cozonac cu nuca



5. Cozonac de sarbatoare



6. Cozonac cu alune si stafide



7. Cozonac moldovenesc



8. Cozonac cu stafide cacao si scortisoara



9. Cozonac cu nuca Dobre



10. Cozonac laudat


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide