Pentru scordolea de raci se fierb racii. Se curata nucile de coaja si se piseaza bine intr-o piulita de piatra. Se
detalii rețetă—Pentru racii fierti se controleaza ca toti racii care trebuie pregatiti sa fie vii. Se fierbe atata apa intr-o oala
detalii rețetă—Legumele se taie marunt si se pun la fiert intr-un litru si jumatate de vin. Cand dau in clocot prima oara, se
detalii rețetă—Se iau cojile de la 15-20 de raci fierti; se piseaza si se freaca cu 200 grame de unt proaspat. Se pun la fiert cu
detalii rețetă—Se face o omleta simpla peste care se presara gaturi de raci fierti si curatati. Se ruleaza, se pune pe farfurie,
detalii rețetă—Carnea fiarta se da, dupa ce s-a racit, prin masina de tocat impreuna cu pestele desarat si curatat foarte bine de
detalii rețetă—In laptele fiert si racit se dizolva drojdie de bere. Se amesteca apoi cu putina faina, se adauga cartofii fierti
detalii rețetă—