Paté de pui cu ciuperci este o reteta delicata si gustoasa.Pentru pregati Paté de pui cu ciuperci aveti nevoie de unt,ceapa,ciuperci, ficat de pui sau de vita, ardei copt si masline fara samburi
Am observat ca reteta de pateul de pui cu coniac se bucura de o foarte mare popularitate asa ca i-am gasit un concurent in varianta lui cu ciuperci. Iese la fel de gustos si daca folosesti ficat de vita. Este foarte gustos, mai consistent si mai diversificat ca buchet de arome, de data aceasta insa facut cu unt, nu cu smantana ca cel cu coniac.
Ficatul se taie bucatele, ceapa si ciupercile in bucati ceva mai mari, ardeii cubulete iar maslinele rondele.
Intr-o craticioara pui la topit aprox. 30 gr de unt si in el calesti ceapa, ciupercile si ficatul cateva min. Apoi adaugi jumatate de pahar de apa si lasi sa fiarba acoperit, amestecand din cand in cand ca sa nu se lipeasca, pana ce se evapora apa. Se lasa la racit (cat inca-i rece afara poti scoate oala acoperita pe pervaz), adaugi apoi maslinele, gogosarii, sarea, piperul, restul de unt frecat si mixezi totul cu mixerul de legume sau cu ajutorul unui blender. Se poate servi la micul dejun sau ca aperitiv, alaturi de ardei copti, ornat cu masline. Il poti pastra la frigider maxim 3 zile. Sa ai pofta!
Se serveste cu paine prajita si ardei sau rosii.
Alte retete recomandate:
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseCopanele in fulgi este un preparat iubit de multa lume, in special de cei mici, dar nici cei mari nu le refuza niciodata! Pot...
Copanele in fulgi de porumb la cuptorPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii