Rulouri de pui jambonate, umplute cu ciuperci

Culoare, gust si savoare, aperitivul de vis pentru noaptea dintre ani!

Portii
2
Timp pregatire
50 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Rulouri de pui jambonate, umplute cu ciuperci

Ingrediente

  • 1 piept mare de pui, dezosat
  • 100 gr jambon crud si uscat
  • 400 gr ciuperci champignon
  • 2 ardei grasi rosii
  • 1 ceapa rosie
  • 100 gr kaizer
  • 50 ml ulei de masline
  • marar
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • condimente pui
  • 1 ou
  • 10 boabe piper negru
  • 3-4 foi de dafin
  • 100 ml vin alb
  • 4 -5 catei de usturoi

Mod de preparare

Se taie pieptul de pui in bucati groase de cca 1 cm care se intind cu un ciocan de snitele. Se sareaza si se condimenteaza dupa gust. Se incinge uleiul de masline si calim ceapa rosie taiata julien si ardeii grasi taiati cubulete mici impreuna cu kaizerul taiat si el in cubulete si 2 catei de usturoi, feliati subtire. Se adauga si ciupercile feliate si se calesc pana se inmoaie bine. Se sareaza si condimenteaza totul dupa gust, apoi se da tigaia deoparte sa se raceasca un pic. Se adauga oul batut si verdeata taiata fin. Se asaza cate o felie de jambon uscat, deasupra lui cate o bucata de piept batut si apoi cate o lingura de umplura de ciuperci si se ruleaza usor, apoi se prinde cu cate o scobitoare de bambus. Se fac toate rulourile (cam 5 sau 6 bucati), apoi se asaza intr-o tavita mai inalta (de chec), se stropesc cu un pic de ulei de masline, se adauga si paharelul de vin, se mai completeaza cu un pahar de apa, apoi presaram boabele de piper si foile de dafin. Dam la cuptor cca. 40 de minute, udand cand si cand cu zeama din tavita. Se scot din cuptor cand se rumenesc frumos si apoi se indeparteaza scobitorile. Se servesc calde alaturi de o garnitura Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa crema de legume si ardei copt
3
Supe de legume

Supa crema de legume si ardei copt

Hranitor si dietetic!!!

Supa crema de legume si ardei copt
Prajitura cu piure de castane
4
Prajituri

Prajitura cu piure de castane

O prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!

Prajitura cu piure de castane
Ciorba de burta de vita
5
Supe de carne

Ciorba de burta de vita

Delicioasa in orice sezon!

Ciorba de burta de vita
Parteneri
Gogosi cu branza
Bucataras.RO

Gogosi cu branza

Ca la bucatarasi acasa

Gogosi cu branza
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!