Rulouri de pui jambonate, umplute cu ciuperci

Culoare, gust si savoare, aperitivul de vis pentru noaptea dintre ani!

Portii
2
Timp pregatire
50 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Rulouri de pui jambonate, umplute cu ciuperci

Ingrediente

  • 1 piept mare de pui, dezosat
  • 100 gr jambon crud si uscat
  • 400 gr ciuperci champignon
  • 2 ardei grasi rosii
  • 1 ceapa rosie
  • 100 gr kaizer
  • 50 ml ulei de masline
  • marar
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • condimente pui
  • 1 ou
  • 10 boabe piper negru
  • 3-4 foi de dafin
  • 100 ml vin alb
  • 4 -5 catei de usturoi

Mod de preparare

Se taie pieptul de pui in bucati groase de cca 1 cm care se intind cu un ciocan de snitele. Se sareaza si se condimenteaza dupa gust. Se incinge uleiul de masline si calim ceapa rosie taiata julien si ardeii grasi taiati cubulete mici impreuna cu kaizerul taiat si el in cubulete si 2 catei de usturoi, feliati subtire. Se adauga si ciupercile feliate si se calesc pana se inmoaie bine. Se sareaza si condimenteaza totul dupa gust, apoi se da tigaia deoparte sa se raceasca un pic. Se adauga oul batut si verdeata taiata fin. Se asaza cate o felie de jambon uscat, deasupra lui cate o bucata de piept batut si apoi cate o lingura de umplura de ciuperci si se ruleaza usor, apoi se prinde cu cate o scobitoare de bambus. Se fac toate rulourile (cam 5 sau 6 bucati), apoi se asaza intr-o tavita mai inalta (de chec), se stropesc cu un pic de ulei de masline, se adauga si paharelul de vin, se mai completeaza cu un pahar de apa, apoi presaram boabele de piper si foile de dafin. Dam la cuptor cca. 40 de minute, udand cand si cand cu zeama din tavita. Se scot din cuptor cand se rumenesc frumos si apoi se indeparteaza scobitorile. Se servesc calde alaturi de o garnitura Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Frunze de vita oparite
1
Conserve de iarna

Frunze de vita oparite

Iarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...

Frunze de vita oparite
Sos de mere cu smantana
2
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
3
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
4
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Copanele in fulgi de porumb la cuptor
Bucataras.RO

Copanele in fulgi de porumb la cuptor

Copanele in fulgi este un preparat iubit de multa lume, in special de cei mici, dar nici cei mari nu le refuza niciodata! Pot...

Copanele in fulgi de porumb la cuptor
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise