Pentru aluat se amesteca toate ingredientele cu mana sau robotul. Se lasa 30min la rece, invelit in folie.
Pentru aluat se amesteca toate ingredientele cu mana sau robotul. Se lasa 30min la rece, invelit in folie.
Pentru umplutura:
Se pune la calit, intr-o cratita antiaderenta sunculita taiata fin, apoi carnea tocata si ceapa taiata fin. Nu este nevoie de ulei caci a lasat carnea putin suc. Urmeaza ciupercile si se lasa totul la foc potrivit 10 min. la final se condimenteaza cu sare si piper si se pune amestecul la racit. Se intinde aluatul in forma de tarta (26cm) unsa si tapetata cu faina si se da la copt 8-10 min la 175 grade. Intre timp se amesteca ouale cu cascavalul razuit si smantana dulce. Se pune peste foi amestecul de carne, rece, si se toarna ouale. Se coace 45min la 180 grade.
Se serveste calduta sau rece.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeReţeta de scovergi e foarte simplă şi ieftină, de post, fără ou şi fără lapte.
Scovergi ardelenestiO prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!
Prajitura cu piure de castaneEste o reteta mostenita de la bunica mea, prajitura preferata din copilaria mea.
Foi napolitana cu blat de nugaBibilica sau piche cum i se mai spune in Moldova,este de marimea unei gaini si se gaseste des prin curtile oamenilor de la...
Ciorba de bibilicaIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii