Aperitive cu carne

Reteta Drob de Craciun

portii reteta 18 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 30m 
gatire reteta 30m 
MEDIOTO59 postat de
Postat pe: 26-12-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Drob de pui (reteta video)"
 
Il numesc Drob de Craciun si fata de cel pe care il fac de Paste si care este cu oua acesta este cu carnati. Am umblat putin si la ingrediente, am folosit foi de placinta, l-am facut sub forma de rulou.

ingrediente

18 portii

   6 foi de placinta
   300 g carne de porc impanata
   300 g ficat de porc
   4 carnati afumati
   5 fire de ceapa verde
   1 ceapa uscata
   2 morcovi
   ulei
   unt
   4 oua
   o legatura Marar verde
   o lingurita Cimbru uscat
   seminte de susan
   sare, piper

mod de preparare

Ficatul se spala, se taie cuburi mai mari care se pun intr-un vas cu apa rece si se dau la foc. Se spumeaza din cand in cand iar cand ficatul este gata fiert se scoate din apa cu ajutorul unei palete si se lasa sa se racoreasca. Se spala carnea, se lasa la scurs si apoi se toaca.


Odata cu carnea se mai da prin masina de tocat si ficatul. Amestecul rezultat se omogenizeaza bine. Se curata ceapa si morcovul, apoi se spala. Ceapa se taie marunt iar morcovul se da prin razatoare. Se incinge ulei intr-o tigaie si se calesc dupa care se adauga si amestecul de carbe si ficat. Amestecam si lasam incontinuare circa 15-20 min. (pana carnea isi schimba culoarea) pe foc avand grija sa amestecam din cand in cand ca sa nu se prinda.


Luam de pe foc, lasam sa se racoreasca dupa care amestecam cu ouale (3).


Condimentam cu sare si piper dupa gust si adaugam marar si cimbru tot dupa gust. Amestecam bine si impartim amestecul in 4 portioare. Separat prajim carnatii. Se ia fiecare foaie de placinta(eu am folosit 6 foi) si se ung cu unt iar apoi punem foile una peste alta. Cu ajutorul unei linguri punem o portie din cantitatea de amestec la unul din capetele foilor de placinta apoi nivelam bine cu dosul lingurii si rulam dupa care punem carnaciorii, rulam din nou si apoi punem a doua portie din amestecul de carne. Rulam si strangem bine. Din amestecul de mai sus mi-au iesit 2 rulouri.


Se ung rulourile cu ou batut si se presara cu seminte de susan. Se aseaza ruloul intr-o tava de chec tapetata cu hartie pergament si se da la cuptor pentru circa 20 min. Se scoate din cuptor se lasa sa se raceasca si se taie.

Incearca si Rulouri cu sunca si oua
Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de Craciun" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Aperitive cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.