Dulceata de visine este perfecta la clatite, alaturi de o inghetata sau doar ca sa inveselim un chec, intr-o dupa amiaza de vara ori ca sa va bucuram de ea la iarna, cand avem mai putine fructe.
Se spala fructele, se scot samburii. Se pun intr-un vas adanc, se adauga zahar in functie de cat de dulci sunt fructele dar si in functie de cat de dulce doriti sa fie dulceata. Se lasa pana seara, ca sa isi lase sucul, apoi se pun la fiert intr-o cratita mare impreuna cu doua pahare cu apa (pentru ca vreau sa aiba mai mult sirop). Folositi o cratita mare pentru ca, la fierbere, dulceata se umfla, face spuma si veti avea nevoie de loc suficient, abia apoi va scadea. Se ia spuma la nevoie si se amesteca mereu, sa nu se lipeasca (cu miscari line, nu energic ca la creme). Se fierbe la foc mic pana cand siropul s-a legat si dulceata s-a redus aproape la jumatate. Se lasa dulceata la racit, apoi se toarna in borcane si se eticheteaza.
Timp de pregatire: aprox 1h + cateva ore necesare fructelor sa isi lase sucul
Timp de gatire: aprox 1h 20min
Portii: 3 borcane de 720 g.
Pofta Buna!
Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/07/dulceata-de-visine-2017.html
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de lapteAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasica• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi
Sarmalute in foi de vitaAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii