Iarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este inca tanara ,la conservarea frunzelor pentru a ne bucura in zilele geroase de aroma lor! Spor la gatit!
Frunzele tinere de vita se spala dupa ce le-au fost indepartate coditele. Se pune cca 2 l de apa la fiert cu o lingura de sare .Cand clocoteste,se da la o parte de pe foc si se scufunda frunzele de vita de vie.Se lasa cca.5 minute acoperite de apa fiarta apoi se intorc cu o spatula sau spumiera si se mai lasa inca 5 min.,dupa care se scot intr-o strecuratoare si se trec rapid pe sub un jet de apa rece(pentru a-si pastra culoare verde prazuliu) Se lasa 30 de minute sa se scurga bine de apa apoi se fac buchetele de cate 20-25 frunze asezate una peste alta,in mijloc se aseaza cate o crenguta de marar uscat apoi se ruleaza strans(daca mai este nevoie se preseaza usor in mana ruloul de frunze ,pentru a scapa de surplusul de apa.Se aseaza cate 2-3 rulouri de astfel de frunze oparite(in functie de cate sarmalute preparam de obicei),in pungi mici de plastic pe care le etichetam si la dam la congelator. Avantajul acestui mod de conservare este acela ca frunzele isi pastreaza gustul si culoare,se folosesc imediat ce s-au dezghetat(se pot dezgheta rapid in apa rece)si nu mai necesita desararea.
Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....
Lasagna vegetarianaSupa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!
Supa crema de legumeAceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...
Placinta frageda cu mereUn desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.
Chec de post1. Cele doua aluaturi se lucreaza separat. Pentru fiecare in parte, untul rece se bate spuma cu zaharul pudra si esenta de...
Biscuiti marmoratiO reteta rapida, un aluat fraged si multa savoare.
Tarta sarata cu rosii si maslinePizza vegetariana su de post este foarte gustoasa. Pentru aceasta reteta trebuie intai pregatit blatul de pizza.
Pizza vegetariana - de postSe oparesc maslinele, apoi se curata de samburi si se trec prin masina de tocat. Se adauga paine inmuiata si stoarsa si se...
Pasta de masline cu ceapaAm avut o bucata de piept de pui fiert,niste ciuperci si am decis sa fac acest deliciu. CLATITE RUMENITE, CU DRAGOSTE PREGATITE
Clatite umplute cu piept de pui si ciuperciReteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructe
Comentarii