Strugurii murati pot fi o surpriza foarte placuta pentru oaspetii dumneavoastra. Poate fi o alternativa foarte buna la traditionalele muraturi. Dupa ce am spalat borcanele, le-am bagat (fara capacul metalic ) in cuptorul cu microunde si le-am lasat 2 minute pe maxim. Am taiat cu foarfeca boabele de strugure direct in borcan, am umplut cu apa, am varsat dupa aceea apa intr-o cratita ca sa masor de cata saramura am nevoie (250-300 ml pt un borcan de 800 ml). Am spalat boabele bine, le-am pus in borcan impreuna cu seminte de mustar, boabe de piper verde, o frunza de dafin si 3 boabe de enibahar. Am pus si o jumatate de ardei iute si rosu pentru contrast cromatic. Am pus la clocotit apa, otet (proportie aproximativa de 1 la 3), sare si miere toate dupa gust. Sa iasa ca zeama de la gogosarii in otet. Am luat spuma de pe apa si am turnat-o peste strugurii din borcanul asezat pe un fund de tava metalica. Am infiletat si am rasturnat borcanul, acoperim cu prosoape. Aspirine, salicilati, conservanti nu am pus. In doua, trei saptamani, procesul de fermentatie ar trebui sa fie gata.
Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe