Conserve de iarna

Zacusca din vinete si gogosari

complexitate reteta Ridicata 
preparare reteta 7h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se coc vinetele, se lasa sa se scurga, se spala si se toaca obisnuit, ca pentru salata. Se coc gogosarii, se curata si se taie in cuburi mici. Se trec

ingrediente

   3-4 kg. vinete
   2 kg. gogosari
   1/2 -1 kg. ceapa
   3 kg. rosii
   citeva foi de dafin
   1/2 lingurita de piper macinat
   750 ml de ulei
   sare

mod de preparare

Se coc vinetele, se lasa sa se scurga, se spala si se toaca obisnuit, ca pentru salata. Se coc gogosarii, se curata si se taie in cuburi mici. Se trec rosiile prin separatorul de seminte, se lasa sucul sa se decanteze si se foloseste numai pulpa. Se caleste ceapa tocata in ulei. Cind totul este pregatit, in cratita cu ceapa calita, se pune pireul de rosii, vinetele, gogosarii, amestecind usor ca zacusca sa nu se prinda de vas. Cind zacusca a scazut bine, legumele s-au "topit", se potriveste de sare, se pune preparatul in borcane si se tine in cuptorul incalzit in prealabil sau se fierbe pe baia de aburi 30 de minute.
Incearca si Dovlecei
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca din vinete si gogosari" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Conserve de iarna

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite