zacusca de ciuperci, varianta hibernala

Cu mixerul am tocat mai intai morcovul si apoi am pus si ceapa peste. Legumele trebuie maruntite mai bine decat intr-o mancare oarecare ca sa se lege

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
zacusca de ciuperci, varianta hibernala

Ingrediente

  • cozile de la 800gr champignoane+4 ciuperci
  • 2 morcovi
  • 5 cepe potrivit de mari
  • 2 lingurite de pasta iute de ardei rosii
  • 2 lg bors
  • 2 lg suc de rosii
  • 1lgt zahar
  • un praf de piper verde
  • sare
  • 50 ml ulei

Mod de preparare

Cu mixerul am tocat mai intai morcovul si apoi am pus si ceapa peste. Legumele trebuie maruntite mai bine decat intr-o mancare oarecare ca sa se lege mai bine, ca la zacusca.

Le-am pus la prajit in tigaie+ sare.

Am tocat si ciupercile + cozile, si la tigaie si ele.

Cand a scazut zeama pe care si-o lasa legumele se adauga pasta de ardei iute (puteti inlocui cu 2lgt cu bulion+ niste ardei iute rosu, tocat foarte fin).

Pana aici nimic anormal, are un gust bun, dar nu-i desavarsit. Este dulce, putin salcie.

Ca sa-i invie gustul picant trebuie adaugata o substanta acra si apoi corectata cu putin zahar. Acreala s-a nimerit de data asta niste bors (ca prestam alaturi o ciorba), dar pot fi si cativa stropi de zeama de lamaie. Am pus 2 lg de bors, 2 lg suc de rosii si am desavarsit-o cu o lingurita cu zahar. I-am zburat si piperul, le-am lasat sa se imprieteneasca 2-3 min, timp in care s-a evaporat lichidul, dar a ramas gustul. Si nici nu va imaginati ce gust bun poate sa dea combinatia asta.

Asa-i finalul, langa niste ghebe la otet.


Pofta buna!

Reteta zacusca de ciuperci, varianta hibernala a fost propusa de moatza pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza clasica
1
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Desert prajitura felie de lapte
2
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video
3
Prajituri

Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video

Placinta cu branza dulce si stafide este usor de facut, foarte gustoasa, iar aluatul se potriveste perfect si la placinta cu...

Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video
Piersicute
4
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Piersicute

Piersicutele intotdeauna nelipsite pe masa de Sarbatori…. si-n copilarie dar si acum.

Piersicute
Iepure cu cartofi la cuptor
5
Mancaruri cu carne

Iepure cu cartofi la cuptor

O mancare gustoasa in sezonul rece

Iepure cu cartofi la cuptor
Parteneri
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola