Pentru aniversarea surorii mele, am pregatit un tort cu trandafiri in degradé, cu blat de nuca, crema de vanilie, crema de fructe de padure si frisca.
Literele de ciocolata alba:
Se topeste ciocolata alba pe baie de abur sau in vasul de la chocolate fondue si se toarna in formele pentru litere. Se da la frigider pana la utilizare.
Blatul:
Se spumeaza albusurile cu un praf de sare si zaharul. Se adauga treptat galbenusurile praful de copt, apoi faina si nuca si amestecam bine. Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de tort rotunda, pregatita cu foaie de copt sau folie antiaderenta si se da la cuptor aprox 35 de minute, la foc potrivit. Cand este gata, se lasa la racit.
Siropul:
Intre timp, se face un sirop din apa, zahar si dupa ce se da de pe foc, se adauga esenta de vanilie, apoi se lasa la racit.
Crema de vanilie:
Se amesteca bine cu mixerul praful de crema de vanilie cu laptele rece si zaharul, pana capata o consistenta cremoasa. Se prepara la fel si crema de fructe de padure.
Decorul:
Se taie blatul in doua parti inegale (baza trebuie sa fie mai groasa decat capacul), se insiropeaza. Se asambleaza astfel: baza, jumatate de crema de vanilie, jumatate de crema de fructe de padure, capacul tortului. Se amesteca bine cu mixerul frisca lichida pana devine consistenta si cremoasa, dar nu prea tare. Cremele care au ramas se folosesc la decorarea tortului. Pentru trandafiri se pune in posul de ornat alternativ crema de vanilie si crema de fructe de padure. Frisca se foloseste pentru trandafirii de pe capacul tortului. Pe deasupra se decoreaza cu florile de napolitana, confetti de zahar si literele de ciocolata. Sper sa va placa!
Tortul meu a avut 27 cm in diametru si a fost suficient pentru 18 persoane (4 familii).
Pofta Buna!
Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/04/tort-lela-2017.html
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseCopanele in fulgi este un preparat iubit de multa lume, in special de cei mici, dar nici cei mari nu le refuza niciodata! Pot...
Copanele in fulgi de porumb la cuptorPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii