Cornurile de brutar sunt absolut delicioase. Daca va aduceti aminte din copilarie de cornurile cu coaja crocanta si miez care se rupe fasii, atunci inseamna ca aceasta este reteta de cornuri pe care o cautati.
- Drojdia si zaharul se amesteca si se dilueaza cu putina apa calduta (din totalul de 300 ml), apoi se framanata cu toate ingredientele sau se azvarlesc toate de-a valma in masina de paine (sau robot) si i se da porunca acesteia sa faca toata treaba; - Indiferent cum se face trebusoara asta, manual sau cu ajutoare mecanice, trebuie putina atentie astfel incat aluatul sa fie elastic, potrivit de tare, cu o suprafata nu foarte lipicioasa, ceea ce depinde de calitatea fainii, uneori e necesar sa mai se adauge 1-2 linguri de faina in plus, alteori, dimpotriva, 1-2 linguri de apa. De data asta nu a mai trebuit adaugat nimic, aluatul obtinut s-a depus intr-un castron uns cu ulei si s-a depozitat timp de 30 de minute in cuptorul cu microunde , adica intr-un loc ferit de curent.
- Odata aluatul crescut, se aprinde cuptorul la 180 de grade.
- Aluatul se azvarle pe planul de lucru uns cu ulei, apoi se imparte in 8 pana la 12 mingiute cat mai egale
- Fiecare mingiuta se aplatizeaza cu palma, se unge cu ulei pe toata suprafata, se ruleaza, apoi se rasuceste si se innoada.
- Se tine cont de ordinea in care s-a facut ultima operatie, prima innodata va fi prima care trece la urmatoarea operatie;
- Fiecare fasie innodata se aplatizeaza cu sucitorul, in forma elipsoidala, mai lata la una dintre extremitati;
- Incepand din partea mai lata, se ruleaza cornurile;
- Se aseaza cornurile in tava acoperita cu hartie de copt;
- Se amesteca galbenusul cu o picatura de apa si se pensuleaza cornurile;
- urmeaza presararea cu sare grunjoasa a cornurilor unse cu gabenus din tava;
- Se introduc, deci, in cuptorul incins la 180 de grade, unde vor ramane 20-25 minute (se verifica gradul de rumenire).
Reteta de cornuri de brutar a fost propusa de lauralaurentiu pe forum culinar.
Serviti cornurile de brutar dupa ce s-au racorit putin.
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de lapteAnul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...
Drob PascalReteta mea preferata de chiftelute.
Chiftele cu piept de pui si ciuperciPlacinta cu branza dulce si stafide este usor de facut, foarte gustoasa, iar aluatul se potriveste perfect si la placinta cu...
Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta videoMos Nicolae trebuia asteptat asa cum se cuvine si eu zic ca aceste fursecuri au fost categoric pe placul lui :)
Fursecuri cu cacao si bananeOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii