Inghetate

Reteta Inghetata cu cafea si nuci

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 2h 
Dubrovnik postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
In ajun se pune forma pentru inghetata in congelator.
Intr-o craticioara se bat galbenusurile cu oul intreg si se adauga ul in ploaie, amestecand u.

ingrediente

   1 l smanatana grasa
   50 g miez de nuca
   40 g cafea macinata fin
   100 g tos
   3 galbenusuri
   50 g bomboane fine de ciocolata cu lichior
   250 ml apa
   100 g frisca batuta

mod de preparare

In ajun se pune forma pentru inghetata in congelator.


Intr-o craticioara se bat galbenusurile cu oul intreg si se adauga ul in ploaie, amestecand u.


Se pune jumatate din cantitatea de smantana peste acest amestec, se asaza craticioara pe foc foarte mic si se lasa la fiert, pe bain-marie, batand u cu o lingura, pana ce crema se ingroasa si se prinde de lingura.


Se ia vasul de pe foc si se lasa la racit.


Se pune cafeaua intr-un vas si se toarna peste ea apa clocotita.


Se lasa 15 minute acoperita, apoi se strecoara.


Se pun nucile cateva minute in cuptorul incins, apoi se zdrobesc marunt.


Crema preparata inainte si racita se imparte in doua. O parte se amesteca cu cafeaua strecurata / cealalta parte se amesteca cu nucile.


Cele doua creme se pun in vase separate si se dau la racit pana se intaresc.
Dupa cca 1 ora, se scote din frigider si se bat bine cu telul ca sa se omogenizeze.


Smantana se bate foarte bine, intr-un vas, pana se intareste, apoi se imparte in doua si se amesteca, jumatate in crema de cafea, jumatate in crema cu nuci.


Se pun cele doua creme in vase separate si se dau la congelator.


Dupa 1 ora se scot cele doua creme din congelator si se bat din nou cu telul.


Crema cu nuci se pune intr-un vas la congelat.


Cu crema de cafea se tapeteaza peretii unei forme pentru inghetata si se indeasa bine cu o lingura udata cu apa.


Se pune si aceasta forma in congelator.


Dupa 1 ora se scoate crema de nuci si se umple cu ea forma tapetata cu crema de cafea, dupa ce a fost batuta cu telul.
Se tine inghetata in congelator timp de cel putin 4 ore. inainte de a servi, se scoate forma din frigider, se inmoaie in apa calda si se rastoarna pe un platou. Se omeaza cu frisca si bomboane de cafea cu lichior.





Alte retete de dulciuri recomandate





Sirop brad


chec cu visine


Sirop de capsuni
Incearca si Inghetata cu fructe
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu cafea si nuci" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Inghetate

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.