Panna cotta cu cimbru si granita de pepene rosu si coacaze

Un desert simplu si racoros!

Portii
4
Timp pregatire
15 minute
Complexitate
medie
Panna cotta cu cimbru si granita de pepene rosu si coacaze

Ingrediente

  • Pentru panna cotta:
  • 300 ml lapte
  • 200 ml frisca lichida neindulcita
  • 20 gr zahar vanilat
  • cateva ramurele de cimbru proaspat(7- 8)
  • 4 foi de gelatina(7 gr)
  • 1 lingurita ulei de masline
  • Pentru granita:
  • 150 gr pepene rosu fara coaja si seminte
  • 200 gr coacaze rosii
  • 50 ml apa
  • 1 lingura de zahar

Mod de preparare

Punem laptele, frisca, zaharul vanilat si cimbrul intr-o cratita pe foc si le lasam sa se incalzeasca bine dar fara sa dea in clocot. Dam deoparte pentru 5 minute apoi indepartam ramurelele de cimbru si adaugam gelatina care a fost in prealabil hidratata(o lasam 2-3 minute in apa rece apoi o scurgem bine) si amestecam.

Ungem foarte putin formele cu ulei de masline si turnam preparatul de panna cotta, apoi dam la frigider pentru 4- 5 ore sau de pe o zi pe alta.

Pentru granita punem apa si zaharul pe foc si lasam sa fiarba pentru 3 minute. Trecem prin blender pepenele si coacazele apoi prin sita iar sucul rezultat il amestecam cu siropul de zahar. Transferam apoi pe o tava larga si dam la congelator.

Cand panna cotta este deja ferma, inmuiem formele pe rand in apa calda pentru cateva secunde(cu grija pentru a nu intra apa si inauntrul formelor) apoi cu o miscare ferma intoarcem forma invers direct pe farfuria de servit.

Scoatem tava cu granita si cu ajutorul unei furculite trasam linii dealungul intregii suprafete in asa fel incat sa para ca o zapada. Punem cate 2-3 linguri de granita peste panna cotta doar in momentul servirii deoarece se dezgheata destul de repede.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Briose cu afine

Briose cu afine

Imi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...

Briose cu afine
Placinta cu dovlecei

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Placinta cu dovlecei
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Nectar de caise
2
Sucuri fructe si legume

Nectar de caise

Nectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...

Nectar de caise
Ciorbita simpla de dovlecei
3
Ciorbe

Ciorbita simpla de dovlecei

Ciorbita simpla de dovlecei este o reteta de ciorba potrivita in zilele de post. Ciorba cu multe legume este usoara,...

Ciorbita simpla de dovlecei
Parteneri
Somloi by Ina
Bucataras.RO

Somloi by Ina

M-am inspirat de la Ina, dar logic ca mi-a iesit cum imi iese mie, mai zbanghi, ca eu n-am mainile Inei, le am pe ale...

Somloi by Ina
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Salata Caprese - simpla si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa