Inghetate

Reteta Panna cotta cu cimbru si granita de pepene rosu si coacaze

portii reteta 4 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 15m 
Alexandra_Asofiei postat de
Postat pe: 02-09-2018
Adaugă în cartea de bucate
Un desert simplu si racoros!

ingrediente

4 portii

Pentru panna cotta:
   300 ml lapte
   200 ml frisca lichida neindulcita
   20 gr zahar vanilat
   cateva ramurele de cimbru proaspat(7- 8)
   4 foi de gelatina(7 gr)
   1 lingurita ulei de masline
Pentru granita:
   150 gr pepene rosu fara coaja si seminte
   200 gr coacaze rosii
   50 ml apa
   1 lingura de zahar

mod de preparare

Punem laptele, frisca, zaharul vanilat si cimbrul intr-o cratita pe foc si le lasam sa se incalzeasca bine dar fara sa dea in clocot. Dam deoparte pentru 5 minute apoi indepartam ramurelele de cimbru si adaugam gelatina care a fost in prealabil hidratata(o lasam 2-3 minute in apa rece apoi o scurgem bine) si amestecam.

Ungem foarte putin formele cu ulei de masline si turnam preparatul de panna cotta, apoi dam la frigider pentru 4- 5 ore sau de pe o zi pe alta.

Pentru granita punem apa si zaharul pe foc si lasam sa fiarba pentru 3 minute. Trecem prin blender pepenele si coacazele apoi prin sita iar sucul rezultat il amestecam cu siropul de zahar. Transferam apoi pe o tava larga si dam la congelator.

Cand panna cotta este deja ferma, inmuiem formele pe rand in apa calda pentru cateva secunde(cu grija pentru a nu intra apa si inauntrul formelor) apoi cu o miscare ferma intoarcem forma invers direct pe farfuria de servit.

Scoatem tava cu granita si cu ajutorul unei furculite trasam linii dealungul intregii suprafete in asa fel incat sa para ca o zapada. Punem cate 2-3 linguri de granita peste panna cotta doar in momentul servirii deoarece se dezgheata destul de repede.
Incearca si Inghetata Zica
Daca ti-a placut reteta noastra "Panna cotta cu cimbru si granita de pepene rosu si coacaze" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Inghetate

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.