Ornamente torturi

Reteta Floricele din fondant

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 30m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Zaharul si apa se pun intr-o cratita pe foc, amestecandu-se cu lingura pana se dizolva zaharul. Apoi se acopera cu o farfurie si se fierbe la foc mic

ingrediente

   1 kg. de zahar
   500 ml. apa
   15 ml. zeama de lamaie

mod de preparare

Zaharul si apa se pun intr-o cratita pe foc, amestecandu-se cu lingura pana se dizolva zaharul. Apoi se acopera cu o farfurie si se fierbe la foc mic 15 minute pana se leaga siropul.


Se face proba ca la dulceata, daca nu-i gata se mai fierbe putin.


Inainte de a se lua de pe foc se adauga zeama de lamaie si se lasa la racit acoperit. Se freaca apoi cu facaletul (lingura de lemn) pana se albeste ca laptele. In cazul in care se intareste prea tare, se stropeste cu putina apa, fara sa se intrerupa amestecatul.


Apoi se framanta cu mana pana se inmoaie ca un aluat.


Se poate pastra in borcane(ceea ce mai ramane dupa ce modelati floricele,frunze,buburuze,fluturasi.....).


Se poate desparte in cateva bucati in care se adauga colorant alimentar.



Reteta Floricele din fondant a fost propusa de NINA








Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Incearca si Gelee de portocale
Daca ti-a placut reteta noastra "Floricele din fondant" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Ornamente torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.