Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Cornulete fragede cu gem

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 55m 
andreea-georgiana postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se freaca cu o lingura untura cu praful de copt stins cu otet si apa pana compozitia e omogena, va arata ca o maioneza. Se aduga faina si se framanta

ingrediente

   Aluat
   200 gr untura de porc (cam 4 linguri)
   460 gr faina alba
   2 pliculete praf de copt
   2 linguri otet
   9-10 linguri apa
   Umplutura
   dulceata de prune
   marmelada de gutui
   +
   150 gr zahar pudra vanilat

mod de preparare




Se freaca cu o lingura untura cu praful de copt stins cu otet si apa pana compozitia e omogena, va arata ca o maioneza. Se aduga faina si se framanta cu mana pana aluatul e omogen. Framantati apoi 5-10 minute aluatul, acesta nu trebuie sa se lipeasca de maini. Pe masa de lucru intindeti hartie de copt si pudrati-o cu faina. Intindeti dintr-o bucata de aluat o foaie subtirica. Decupati marginile ca sa obtineti un dreptunghi. Pe latura mica puneti umplutura (dulceata) folosindu-va de o lingurita. Rulati dreptunghiul si taiati bucati din rulou pe care le asezati pe hartie de copt, in tava. Asa procedati pana se termina aluatul (mi-a iesit o tava si jumatate de aragaz). Se dau la cuptor la foc mediu 25-30 min.

Cand le scoateti din cuptor, le treceti fierbinti prin zahar pudra vanilat.


Alte retete recomandate:
Incearca si Fursecuri fluturi, flori, omizi
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete fragede cu gem" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite