Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Cornulete fragede cu gem

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 55m 
andreea-georgiana postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se freaca cu o lingura untura cu praful de copt stins cu otet si apa pana compozitia e omogena, va arata ca o maioneza. Se aduga faina si se framanta

ingrediente

   Aluat
   200 gr untura de porc (cam 4 linguri)
   460 gr faina alba
   2 pliculete praf de copt
   2 linguri otet
   9-10 linguri apa
   Umplutura
   dulceata de prune
   marmelada de gutui
   +
   150 gr zahar pudra vanilat

mod de preparare




Se freaca cu o lingura untura cu praful de copt stins cu otet si apa pana compozitia e omogena, va arata ca o maioneza. Se aduga faina si se framanta cu mana pana aluatul e omogen. Framantati apoi 5-10 minute aluatul, acesta nu trebuie sa se lipeasca de maini. Pe masa de lucru intindeti hartie de copt si pudrati-o cu faina. Intindeti dintr-o bucata de aluat o foaie subtirica. Decupati marginile ca sa obtineti un dreptunghi. Pe latura mica puneti umplutura (dulceata) folosindu-va de o lingurita. Rulati dreptunghiul si taiati bucati din rulou pe care le asezati pe hartie de copt, in tava. Asa procedati pana se termina aluatul (mi-a iesit o tava si jumatate de aragaz). Se dau la cuptor la foc mediu 25-30 min.

Cand le scoateti din cuptor, le treceti fierbinti prin zahar pudra vanilat.


Alte retete recomandate:
Incearca si Cornulete si ineluse de post
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete fragede cu gem" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite