Inimioarele cu caramel sunt niste fursecuri delicioase pe care le puteti face presoanelor dragi. Pentru aceasta reteta de fursecuri aveti nevoie de faina, praf de copt, zahar brun, oua, nucsoara, esenta de vanilie.
Faina impreuna cu praful de copt se pune intr-un castron si se amesteca. Intr-un alt castron se amesteca untul la temperatura camerei cu zaharul brun si zaharul vanilat. Se mixeaza bine dupa care se adauga oul, sarea si nucsoara. Se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt si se amesteca pana se obtine un aluat compact. Se inveleste in folie alimentara si se lasa sa se odihneasca la frigider 30 minute.
Pentru caramel:
zaharul brun se pune intr-o tigaie mica si se caramelizeaza zaharul, se adauga apoi untul, se mai amesteca dupa care se adauga frisca lichida, sarea si esenta de vanilie. Mai fierbem 5 minute pana obtinem un sos consistent. Caramelul obtinut il lasam la racit.
Din aluatul de la frigider intindem o foaie din care decupam inimioare. Le punem pe tava acoperita cu hartie de copt si dam la cuptorul incins pentru 10 minute. Lasam inimioarele sa se raceasca. Repartizam caramelul (daca intre timp s-a intarit prea tare, il punem din nou pe foc cateva secunde si revine la starea lui fluida) pe o jumatate din inimioarele coapte. Acoperim cu celelate inimioare, presam usor si lasam sa se intareasca caramelul.
inimioarele cu caramel se servesc alaturi de o ceasca de ceai ori cafea.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseAm preluat reteta de la bucataras Jamila dar am dublat cantitatile, astfel incat sa obtin doua chec-uri. Au iesit atat de...
Chec "Zebra"Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii