Intr-un bol se amesteca nuca de cocos, migdalele macinate fin, mierea de albine, coaja de lamaie si un varf sare si se va obtine un amestec omgen. Fo
Intr-un bol se amesteca nuca de cocos, migdalele macinate fin, mierea de albine, coaja de lamaie si un varf sare si se va obtine un amestec omgen. Forma in care alegeti sa fie desertul, puneti folie de plastic si umplutura, in cazul meu alegand sa le fac in forme mici, am pus 2 linguri pline ochi. Presati bine de tot cu mana si impingeti usor marginile in jos creand astfel o bordura grosuta care serveste si la aspect dar si la rezistenta. Acoperiti cu restul de folie si dati la congelator. Se tine blatul la congelator si mouss-ul in frigider pana in mom servirii, cand asamblati totul, in felul acesta blatul ramane crocant si nici nu se umezeste de la mousse. Se poate face in avans chiar si cu 2-3 zile. Mouss-ul de cocos
Intr-o craticioara se pune apa si zaharul la foc sa fiarba usor. Cand zaharul s-a topit, trageti de pe foc si puneti gelatina, care a fost inmuiata inainte. Lasati sa se raceasca si turnati apoi peste laptele de cocos. Am ales sa torn amestecul in niste cescute de cafea care sa aibe circumferinta aproape egala cu mini tartele mele. Spuma nu se pune direct peste baza.
Le-am acoperit cu folie si le-am pus la frig pana s-a intarit amestecul (eu le-am lasat pana a doua zi ca n-am avut nici o graba). Am indepartat folia si iata-le, asa aratam scos si cescutele de la frigi. Cu varful cutitului am tras usor, compozitia se desprinde oricum foarte usor, puteti incerca si scufundandu-le un pic in apa calda. Apoi practic doar am rasturnat mouss-ul peste blatul de cocos. Daca va este pe gust, puteti alege orice varianta doriti, va asigur gustul e divin si nu exagerez, se simte placerea la fiecare lingurita! E light si usor de mancat, racoritor!
Alte retete cu cocos:
Desert cu cocos si capsuni pe blat de biscuiti ,
Tort de cocos cu ciocolata
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de laptePiersicutele intotdeauna nelipsite pe masa de Sarbatori…. si-n copilarie dar si acum.
PiersicuteO mancare gustoasa in sezonul rece
Iepure cu cartofi la cuptor• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi
Sarmalute in foi de vitaAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeVa plac tartele? Dar branza? Eu astazi m-am gandit sa va aduc o tarta aperitiv, foarte gustoasa care sper sa va fie pe plac....
Tarta cu branza si macOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii