Biscuiti cu cacao si dulceata

Pentru a acompania o cafea sau pentru a oferi un cadou handmade acesti biscuiti sunt perfecti. Sunt umpluti cu dulceata de piersici cu pepene galben si sunt imbracati intr-o glazura de ciocolata amaruie . Se pasteaza bine in cutiii inchise ermetic in frigider sau intr-un loc cu temperature constanta.

Portii
12
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Biscuiti cu cacao si dulceata

Ingrediente

  • -250 gr unt la temperatura camerei
  • -100 gr zahar pudra
  • -2 oua
  • Glazura:
  • -50 gr cacao neagra
  • -300 gr faina
  • -praf de sare
  • -2 lingurite praf de copt (o jumate pachet)
  • -200 gr ciocolata neagra
  • -50 gr unt
  • Extra :
  • -gem de fructe (eu am folosit de piersici cu pepene galben)
  • -nuci

Mod de preparare

Intr-un castron frecam untul impreuna cu praful de sare si cu zaharul pana cand obtinem o crema pufoasa si nu se simte zaharul. Adaugam ouale unul cate unul omogenizand dupa fiecare. Punem cacao, praful de copt si faina. In functie de calitatea untului poate aluatul sa mai ceara 1-2 linguri de faina.

Omogenizam bine si formam o minge de aluat, aluatul trebuie sa fie moale si maleabil. Invelim in folie alimentara si punem la frigider pentru 45 minute. Pe blatul de lucru presaram putina faina si intindem aluatul. Va trebui sa lucram repede ca sa nu se inmoaie prea tare. Intindem aluatul cam de 4-5 mm grosime si decupam cu o forma rotunda biscuitii. Asezam in tava si ii coacem la 180 grade 10-15 minute. Se lasa la racit si apoi ii asamblam.

Ungem fiecare biscuit cu putina dulceata (ciocolata/ caramel etc) si unim cate doi. Cand am terminat cu toti facem glazura: pe bain marine punem ciocolata rupta bucati impreuna cu untul si un praf de sare (sarea intensifica gustul ciocolatei ). Punem pe fiecare biscuit cate o lingura de glazura, intindem putin cu un cutit si asezam in mijloc o bucata de nuca. Lasam sa se intareasca glazura si gata, sunt buni de servit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza clasica
1
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Desert prajitura felie de lapte
2
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Drob Pascal
3
Retete de Pasti

Drob Pascal

Anul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...

Drob Pascal
Chiftele cu piept de pui si ciuperci
4
Aperitive cu carne

Chiftele cu piept de pui si ciuperci

Reteta mea preferata de chiftelute.

Chiftele cu piept de pui si ciuperci
Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video
5
Prajituri

Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video

Placinta cu branza dulce si stafide este usor de facut, foarte gustoasa, iar aluatul se potriveste perfect si la placinta cu...

Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video
Parteneri
Fursecuri cu cacao si banane
Bucataras.RO

Fursecuri cu cacao si banane

Mos Nicolae trebuia asteptat asa cum se cuvine si eu zic ca aceste fursecuri au fost categoric pe placul lui :)

Fursecuri cu cacao si banane
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola