Briose cu visine uscate si fistic

Se amesteca 5 linguri de zahar, laptele, untul, scortisoara, nucsoara, cuisoarele si coaja de lamaie intr-un recipient la foc mediu. Se amesteca pana

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Briose cu visine uscate si fistic

Ingrediente

  • 6 linguri de zahar
  • 1 ceasca de lapte
  • un sfert de pachet de unt fara sare
  • 1/2 de lingura de scortisoara macinata
  • 1/4 de lingura de nucsoara macinata
  • 1/8 de lingura de cuisoare macinate
  • coaja rasa de la o lamaie
  • un sfert de ceasca de apa calda
  • 2 pachetele de drojdie uscata
  • 1 ou intreg si 2 galbenusuri
  • 3 1/3 cesti de faina pentru aluat si putin in plus la framantat
  • 1 lingurita de sare
  • 1 ceasca de visine uscate
  • 1/2 ceasca de fistic tocat
  • putin unt pentru ungerea tavii si a exteriorului compozitiei
  • 1 galbenus amestecat cu o lingura de lapte pentru glazura
  • Pentru glazura:
  • 1 ceasca de zahar pudra
  • 1-2 linguri de lapte cald

Mod de preparare

Se amesteca 5 linguri de zahar, laptele, untul, scortisoara, nucsoara, cuisoarele si coaja de lamaie intr-un recipient la foc mediu. Se amesteca pana cand laptele este cald si untul este topit. Se toarna intr-un castron mare si se lasa sa se raceasca la temperatura camerei. In acelasi timp, se combina apa calda cu restul de 1 lingura de zahar intr-un castron mic unde se toarna in ploaie drojdia de bere si se lasa pana se topeste, in jur de 10 de minute. Se bat ouale intregi, galbenusul de ou, drojdia de bere in laptele racit.

Intr-un alt castron, se amesteca sarea cu cele 3 1 / 3 cani de faina. Se adauga amestecul facut mai devreme si se framanta pana se formeaza un aluat lipicios. Se adauga visinele si fisticul. Se amesteca in continuare pana aluatul devine elastic. Daca aluatul este prea lipicios, se mai cerne faina peste el.

Se pune aluatul intr-o tava si se unge suprafata cu unt topit. Se acopera cu o folie de plastic si se lasa sa se odihneasca cam 2 ore. Se mai framanta usor si se mai lasa 30 minute. Se separa in 4 parti egale. Se face fiecare parte de aluat ca o bila. Fiecare bila se mai imparte in 4 bucati si se puna la copt in forme de aproximativ 20-30 cm. Se acopera cu folie de plastic si se mai lasa sa creasca pana isi dubleza volumul, cam 30 minute.

Se pregateste cuptorul si se dau la copt la 180 grade.

Se ung chiflele cu ou. Se coc pana capata o culoare galbui maronie si apoi se lasa sa se raceasca.

Glazura se prepara astfel: se amesteca zaharul pudra cu laptele caldut pana se face o compozitie mai consistenta. Daca este prea tare se mai poate adauga lapte.


Se traseaza cate o cruce pe fiecare briosa si se servesc la temperatura camerei.

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Desert prajitura felie de lapte
1
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Feijoada - tocana braziliana cu fasole
2
Mancaruri cu carne

Feijoada - tocana braziliana cu fasole

Feijoada este o reteta de tocata de carne de vita cu fasole boabe, mancarea nationala a Braziliei. Este o tocana delicioasa...

Feijoada - tocana braziliana cu fasole
Ciorba de loboda cu omleta
3
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Ciorba de loboda cu franjuri de ou
4
Ciorbe

Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ador să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...

Ciorba de loboda cu franjuri de ou
Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video
5
Prajituri

Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video

Placinta cu branza dulce si stafide este usor de facut, foarte gustoasa, iar aluatul se potriveste perfect si la placinta cu...

Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video
Parteneri
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola