Prajituri

Reteta culinara Chanteclair

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:30m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
BLAT:

Se bat albusurile spuma cu sarea si zaharul adaugat treptat. Se adauga apoi galbenusurile pe rand amestecand usor. Apoi faina, incorporata tot u

ingrediente

   Blat:
8 oua
1 praf de sare
8 linguri zahar
8 linguri faina
unt si faina pentru tapetat tava
   sau hartie de copt

Sirop:
1 cana zahar
2 cani apa
1 fiola esenta rom

Crema:
3 oua
4 linguri cacao
16 linguri zahar
8 linguri faina
1 litru lapte
200 gr unt

Ornare:
200 ml frisca
1 ciocolata cu lapte

mod de preparare

BLAT:


Se bat albusurile spuma cu sarea si zaharul adaugat treptat. Se adauga apoi galbenusurile pe rand amestecand usor. Apoi faina, incorporata tot usor.


Compozitia astfel formata se pune in tava tapetata cu unt si faina sau hartie de copt si se coace la foc mediu pana la testul cu scobitoarea (cam 25-30 min).


SIROP:


Se fierbe apa cu zaharul pana se leaga siropul, iar dupa racire se adauga si romul


CREMA:


Se amesteca ouale cu zaharul.Se adauga cacaoa si faina si se omogenizeaza. Apoi se adauga cate putin cate putin laptele.


Se pune compozitia formata pe foc amestecan continuu pana la ingrosare, apoi se da la rece. Untul se mixeaza bine. Peste unt se adauga crema racita bine, lingura cu lingura, mixand bine. Crema gata preparata se pune la frigider pentru 30-40 minute, timp in care insiropam blatul.





Dupa ce crema s-a racit, se intinde peste blatul insiropat.


Peste crema se intinde frisca batuta apoi se rade ciocolata.



Pofta buna!





Reteta Chanteclair a fost propusa de claudia-andi pe forum culinar.ro





Alte retete de prajituri gasiti aici:


Prajitura cu caise,


Prajitura cu branza dulce de vaca,


Prajitura de vanilie rapida si buna

Incearca si Tarta de lamaie
Daca ti-a placut reteta noastra "Chanteclair" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Incearca si alte reţete din categoria:

Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite