Pasca impletita pentru Paste

Pasca este un element nelipsit de pe masa de Paste. Sunt o multime de retete de pasca, dar cea impletita este preferata mea.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Pasca impletita pentru Paste

Ingrediente

  • INGREDIENTE ALUAT
  • - 2 si 1/2 lingurite de drojdie uscata
  • - 1 cup de lapte cald
  • 1/2 cup zahar
  • - 80 g de unt moale
  • - 1 lingurita de sare
  • - 2 oua
  • - 4 si 1/2 cups de faina 000
  • INGREDIENTE UMPLUTURA
  • 500g branza prospata de vaci
  • zahar (dupa gust)
  • 3 oua
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • stafide
  • 5 linguri gris
  • coaja de lamaie

Mod de preparare

Am pus drojdia in lapte caldut, adaugand si untul moale.
Am frecat ouale cu zaharul si sarea.
Peste lapte am turnat ouale frecate, vanilia, apoi faina.
Am framantat, pana cand am obtinut un alauat elastic, usor lipicios, dar care nu se lipea de maini.
Am lasat la crescut, acoperit...pana si-a dublat volumul.

Intre timp am facut umplutura amestecand toate ingredientele.

Am impartit aluatul in 3 parti inegale.
Una am intins-o si am pus-o in tava (multumesc anne16) unsa si tapetata, o alta parte am impartit-o iar in doua, o parte am oprit-o pt floricelele de deasupra si din cealalta am facut un 'snur' care l-am pus roata imprejur pe langa peretii tavii.
Iar din ultima parte de aluat am impletit un colac pe care l-am pus pe acet 'snur', apoi am turnat umplutura in mijloc.

Dupa ce a crescut un pic am uns-o cu ou batut, am introdus-o in cuptor si am lasat-o pana mi-a placut cat e de rumenita.


Pasca impletita pentru Paste se serveste la masa ca desert.

Aceasta reteta de pasca a fost propusa de DOITILI pe forum culinar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Desert prajitura felie de lapte
1
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Feijoada - tocana braziliana cu fasole
2
Mancaruri cu carne

Feijoada - tocana braziliana cu fasole

Feijoada este o reteta de tocata de carne de vita cu fasole boabe, mancarea nationala a Braziliei. Este o tocana delicioasa...

Feijoada - tocana braziliana cu fasole
Ciorba de loboda cu omleta
3
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Ciorba de loboda cu franjuri de ou
4
Ciorbe

Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ador să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...

Ciorba de loboda cu franjuri de ou
Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video
5
Prajituri

Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video

Placinta cu branza dulce si stafide este usor de facut, foarte gustoasa, iar aluatul se potriveste perfect si la placinta cu...

Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video
Parteneri
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola