Prajituri

Reteta Prajitura Buturugi

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 50m 
ioanas postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Pentru prajitura Buturgi aveti nevoie de 200 g unt sau margarina, 200 g faina si 3 galbenusuri.

ingrediente

Banutii:
   200 g unt sau margarina
   200 g faina si
   3 galbenusuri
Bezelele:
   250 g zahar
   3 albusuri
Crema:
   4 oua
150 g zahar sirop:
   2 linguri de cacao
   150 g zahar si
   putina apa

mod de preparare

Pentru prajitura Buturugi, se framanta un aluat, din care se intinde o foaie subtire, din care se fac banuti mici cu un paharel mic si se pun in tava la copt. Peste banuti, punem cu posul bezea si coacem la foc mic. Bezelele - 250 g zahar batut cu 3 albusuri. Crema - 4 oua batute cu 150 g zahar; compozitia se fierbe la Bain-Marie, dupa care se da la rece. Separat, se face un sirop gros din 2 linguri de cacao, 150 g zahar si putina apa, apoi se da la rece. Untul se freaca spuma si se adauga alternativ o lingura de crema de cacao si o lingura de crema de ou.


Lipim banutii cu bezeaua la interior, umplem cu crema si dam buturugile prin nuca macinata, apoi prajitura Buturugi se poate servi.

Incearca si Savarina de gris
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Buturugi" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.