Prajitura cu capsuni si menta

Cernem faina si cacao impreuna intr-un bol. Apoi ne apucam de oua Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu cele 8 linguri de apa si

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu capsuni si menta

Ingrediente

  • Pentru blat avem nevoie de :
  • 8oua
  • 8 linguri de apa
  • 12 linguri de zahar
  • 12 linguri de faina pentru cel alb sau 8 linguri de faina si 4 linguri de cacao pentru cel negru
  • un praf de copt
  • Ingrediente pentru crema
  • 1l de frisca
  • 500 gr de branza de vaca
  • 2 galbenusuri de oua
  • 300 gr de zahar
  • 500 gr capsuni
  • 1 intaritor de frisca
  • Esenta daca se doreste
  • zahar vanilat
  • si niste menta proaspata

Mod de preparare

Cernem faina si cacao impreuna intr-un bol. Apoi ne apucam de oua

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu cele 8 linguri de apa si 12 de zahar.

Galbensurile se amesteca cu praful de copt si se adauga la spuma batuta tare.

Se omogenizeaza, apoi se adauga si faina amestecata cu cacao.

Se omogenizeaza si se pune la copt in tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt.

Cand e gata coapta ( cautam cu scobitoarea) se scoate din tava si se lasa la racit.

Apoi il sectionam pe lung in doua. Ca sa avem doua foi.

Se bate frisca spuma tare cu 200 de grame de zahar si intaritorul, restul de zahar se toarna peste capsunile taiati bucatele si se lasa deoparte. Se scot cam 2 linguri de frisca pentru ornare.

Apoi peste frisca batuta se adauga branza de vaca. Si se omogenizeaza foarte bine.

Si se imparte in 3 boluri. In una dintre ele se adauga galbenusurile, in a doua capsunii peste care am pus zahar, dar stoarse de siropul lasat si in al treilea menta. Menta se adauga putin cate putin si se amesteca bine bine, ca sa nu se lipeasca una de alta. Toate se omogenizeaza bine, dar separat.

Dupa ce am sectionat blatul se aplica peste el pentru insiropare siropul scurs de pe capsuni. Apoi se aplica crema cu galbenusurile.

Peste el vine cel cu capsuni. Iar la final cel cu menta.

Iar deasupra punem foaia/ felia de blat. Pe care-l acoperim cu glazura Kinder Pinguin.

Se pune la rece pentru cam 1 ora. Apoi se felieaza cu un cutit tinut in apa fierbinte si se orneaza cu frisca si capsuni feliute.


Alte prajituri recomandate

Prajitura cu visine

Tarta cu visine

Tiramisu

Prajitura cu caise

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Desert prajitura felie de lapte
1
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Pasca poloneza clasica
2
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Sarmalute in foi de vita
3
Specialitati

Sarmalute in foi de vita

• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi

Sarmalute in foi de vita
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
4
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
5
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Parteneri
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola