Prajitura simpla cu visine si ciocolata

Prajitura pufoasa cu visine si ciocolata este, asa cum ii spune si numele, foarte simplu de pregatit. Delicioasa prajitura poate fi servita cu succes langa cafea, poate fi pusa si la pachet.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Prajitura simpla cu visine si ciocolata

Ingrediente

  • 3 oua
  • 175 gr. margarina
  • 240 gr. faina
  • 100 gr. zahar pudra
  • 9 linguri lapte
  • 1 pachet zahar vanilat
  • 1 pachet praf de copt
  • 1 esenta de ce vreti voi ( eu am pus cu aroma de portocale)
  • 1 ciocolata cu lapte (sau neagra)
  • visine

Mod de preparare

Intr-un castron punem ouale intregi, laptele si margarina topita partial la microunde. Mixam bine, apoi incepem sa adaugam cate putin din faina amestecata cu praful de copt. Apoi adaugam zaharul vanilat, zaharul pudra, esenta, si mixam in continuare. Trebuie sa amestecam bine pana se sparg basici la suprafata aluatului. Ciocolata se da pe razatoarea mare. Ciocalata mea a fost la temperatura camerei, s-a raschetat frumos. Se pune peste aluat. Ciocolata rasa se-ncorporeaza usor in aluat cu ajutoru' unei linguri.

Aluatul se rastoarna in forma rotunda (nu foarte mare), tapetata cu unt (sau ulei) si faina. Aluatul e mai gros, ca si in cazul acestei retete de prajituri simple pe care o puteti pregati cu orice fructe, asa ca-l pieptanatzi putin pe deasupra sa fie uniform.

Pregatiti cateva visine (cam 2 maini), le scurgetzi de zeama. Le taiati bucatele mai mici, presaratzi faina peste ele si amestecati-le. Le imprastiati pe aluat si dupa aceea cu o furculita am amestecat usor pe deasupra, ca sa nu ramana visinele la suprafata, si-am nivelat la loc.

Se baga forma la cuptor la 175 grade, pt 30-35 min (o verificati dupa 25 de min., nu mai devreme). Strapungeti-o cu paiul pentru verificare.

Reteta de prajitura cu visine si ciocolata a fost propusa de Pocahontas pe forum culinar.


Prajitura cu visine si ciocolata se serveste pudrata cu zahar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa crema de legume si ardei copt
3
Supe de legume

Supa crema de legume si ardei copt

Hranitor si dietetic!!!

Supa crema de legume si ardei copt
Prajitura cu piure de castane
4
Prajituri

Prajitura cu piure de castane

O prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!

Prajitura cu piure de castane
Ciorba de burta de vita
5
Supe de carne

Ciorba de burta de vita

Delicioasa in orice sezon!

Ciorba de burta de vita
Parteneri
Pizza
Bucataras.RO

Pizza

Iata o reteta de pizza simpla si rapida

Pizza
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!