Prajituri

Reteta Prajitura Foi de napolitana

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 50m 
ioanas postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Pentru prajitura Foi de napolitana aveti nevoie de 4 foi de napolitana, 3 foi cu nuca - 6 oua, o cana de zahar.

ingrediente

   4 foi de napolitana
   3 foi cu nuca
   6 oua
   o cana de zahar
   4 linguri de miere
   o cana de nuca macinata
   ½ de cana de faina
   o lingurita de bicarbonat stins
Crema:
   3 albusuri
   300 g zahar
   150 ml de apa
   200 g unt.

mod de preparare

Pentru a obtine cele 3 foi, se bat albusurile spuma, se adauga zaharul, galbenusurile, mierea incalzita, nuca macinata, faina si bicarbonatul stins. Crema pentru prajitura Foi de napolitana se face din 3 albusuri, 300 g zahar si 150 ml de apa. Se fierbe apa cu zaharul timp de 10 minute (sirop), dupa care se pune peste albusurile batute spuma separat si se continua baterea pana se intareste; adaugam mirodenii, vanilie, lamaie si migdale, dupa dorinta. Se lasa la racit timp de 15-20 de minute. Dupa aceea, se bat spuma 200 g unt, peste care punem crema. La sfarsit, se umplu foile incepand cu napolitana – crema, foaie cu nuca, crema, pana se termina.


Prajitura Foi de napolitana se serveste dupa ce am lasat-o un pic sa stea.

Incearca si Tarta cu gutui si must
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Foi de napolitana" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.