Prajitura saseasca

Se face un aluat de pandispan din oua, zahar si faina. Se separa albusurile de galbenusuri si se bat bine, acestea din urma cu jumatate din cantitate

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 oua
  • 300 gr zahar
  • 210 gr faina
  • Pentru crema:
  • 100 gr unt
  • 250 gr nuci
  • gem
  • 100 ml coniac
  • coaja si zeama de la o lamaie
  • 1 plic zahar vanilat
  • Pentru glazura:
  • 3 linguri apa
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri cacao

Mod de preparare

Se face un aluat de pandispan din oua, zahar si faina. Se separa albusurile de galbenusuri si se bat bine, acestea din urma cu jumatate din cantitatea de zahar. Se amesteca faina cu galbenusurile, apoi se adauga albusurile spuma. Se unge o tava cu unt, se tapeteaza cu faina si se toarna apoi compozitia. Se lasa tava la cuptor 50 minute, apoi se scoate prajitura si se lasa la racit. Se taie o jumatate din aluat pe lung si se faramiteaza, apoi se pune intr-un castron cu 250 gr nuci pisate si crema. Jumatatea de aluat ramasa se unge cu gem, apoi se intinde crema de nuca uniform. Se amesteca toate ingredientele pentru glazura si se pun la ingrosat. Se adauga un cub de zahar, apoi se intinde glazura formata uniform peste crema de nuca.


Se lasa prajitura la racit, apoi se taie patratele. Alte retete de dulciuri:

Tiramisu Prajitura cu gem Prajitura snikers

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Desert prajitura felie de lapte
1
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Feijoada - tocana braziliana cu fasole
2
Mancaruri cu carne

Feijoada - tocana braziliana cu fasole

Feijoada este o reteta de tocata de carne de vita cu fasole boabe, mancarea nationala a Braziliei. Este o tocana delicioasa...

Feijoada - tocana braziliana cu fasole
Ciorba de loboda cu omleta
3
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Ciorba de loboda cu franjuri de ou
4
Ciorbe

Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ador să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...

Ciorba de loboda cu franjuri de ou
Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video
5
Prajituri

Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video

Placinta cu branza dulce si stafide este usor de facut, foarte gustoasa, iar aluatul se potriveste perfect si la placinta cu...

Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video
Parteneri
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola