Prajitura Tosca este o delicioasa prajitura de casa cu mac si crema, perfecta pentru a potoli pofta de dulce dar si pentru platourile cu prajituri.
Mod de preparare:
Separam albusurile de galbenusuri.
Albusurile le batem spuma cu zaharul praf, pana se intaresc.
Adaugam peste bezea semintele de mac-eu le-am macinat- , nuca de cocos si amestecam usor, de jos in sus, dupa care adaugam faina cernuta impreuna cu praful de copt.
Turnam compozitia de blat intr-o tava (20/35 cm cu aproximatie), tapetata cu hartie de copt -eu am Delimano, deci nu e necesar, si dam la cuptorul preincalzit pentru circa 25 de minute la foc potrivit. Pe cel electric la 180 grade.
In timpul acesta pregatim crema.
Galbenusurile se amesteca bine cu zaharul praf si se mixeaza pana cand compozitia devine o crema.
Din cei 700 ml lapte, folosim 200ml de lapte rece pe care-l punem intr-o cana impreuna cu amidonul-treptat, cate o lingurita- si se amesteca continuu pana se incorporeaza tot amidonul in laptele rece.
Restul de lapte se pune la fiert, intr-un vas cu peretii grosi sau intr-un vas Delimano, impreuna cu semintele din batonul de vanilie dar si cu batonul in sine.
Cand laptele da in fiert, inlaturam batonul si turnam laptele cu amidonul, amestecand continuu. Cand se ingroasa si devine ca o budinca, incorporam galbenusurile batute cu zaharul si amestecam bine de tot.
Se lasa budinca la racit si se acopera cu o folie alimentara ca sa nu prinda pojghita.
Untul se mixeaza pana devine spumos si se adauga treptat cate o lingura de budinca racita si se asmesteca.
Peste blatul copt si racit intindem crema, iar deasupra ei un rand de biscuiti pe care ii stropim cu cafeaua gata preparata. Dupa ce cafeaua a patruns in biscuiti, dam la rece.
Am topit la bain-marie ciocolata, apoi cand aceasta era fluida am adaugat untul si am amestecat, apoi frisca lichida, din nou am amestecat pana cand s-a incorporat.
Cand devine fluida(fara a da in fiert) o turnati peste prajitura.
Cu ajutorul unei pieptene de bucatarie am trasat dungi peste ciocolata.
Se poate decora cu bomboane de ciocolata.
Mi-ar fi placut sa servesc prajitura tosca pe acest platou: http://shabbychicshop.ro/trandafir/70-farfurie-mare-patrata-trandafir-vanilia.html
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de lapteFeijoada este o reteta de tocata de carne de vita cu fasole boabe, mancarea nationala a Braziliei. Este o tocana delicioasa...
Feijoada - tocana braziliana cu fasoleCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouPlacinta cu branza dulce si stafide este usor de facut, foarte gustoasa, iar aluatul se potriveste perfect si la placinta cu...
Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video
Comentarii