Savarine cu frisca

Savarinele cu frisca sunt prajituri foarte populare si delicioase, si nici nu sunt greu de preparat, merita incercat! Am separat ouale, iar galbenusurile le-am frecat cu zahar.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
ridicata
Savarine cu frisca

Ingrediente

  • Pentru compozitia de savarine:
  • 6 oua
  • 7 linguri de pesmet
  • 1 praf de sare
  • 6 linguri de zahar
  • pentru insiropat:
  • 2 pahare apa
  • 1 pahar de zahar
  • o esenta de rom
  • Pentru frisca:
  • 500 ml smantana pentru frisca (eu am folosit 250 ml frisca lichida)
  • 2 linguri zahar pudra
  • un plic de intaritor pentru frisca
  • putin jeleu
  • gem tare...eu am folosit gem de caise facut de tata :))

Mod de preparare

Savarinele cu frisca sunt prajituri delicioase si foarte populare, si nici nu sunt greu de preparat, merita incercat!

Am separat ouale, iar galbenusurile le-am frecat cu 3 linguri de zahar, pana au capatat o consisteta spumoasa, cremoasa mai bine spus.

Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare, dupa care am adaugat 3 linguri de zahar si am mixat continuu, ca la bezea, pana s-a dizolvat tot zaharul si am obtinut o spuma tare.

Pesmetul l-am incorporat in galbenusuri, dupa care am adaugat si spuma de albusuri, incorporand-o incet cu o lingura de lemn.
Am turnat apoi compozitia in tavitele speciale, ondulate, tapetate cu unt si faina si am dat la cuptor pentru vreo 15 minute, dar am facut testul cu scobitoarea.
Separat, intr-o cratita am facut un sirop din 2 pahare de apa si un pahar de zahar...fierte putin. La sfarsit am pus si esenta de rom.

Savarinele, fiebinti, se insiropeaza. Laura spunea ca se "plojeaza" in sirop. Mie mi-a fost frica sa le plonjez, pentru ca pesmetul absoarbe foarte repede si m-am temut sa nu se dezintegreze.. :)) asa ca le-am insiropat cu lingura turnand sirop din belsug. Dupa ce s-au racit am taiat cate un capac din fiecare. Am pus un strat de frisca. Frisca am facut-o mixand frisca lichida cu zaharul si intaritorul de frisca. Capacul savarinei l-am uns cu putin gem de caise, facut de tata (home made ) si l-am pus apoi, incet peste stratul de frisca. Deasupra am facut un mic mot de frisca, asa...pentru efect.


Savarinele se servesc cu o bautura racoritoare.
Sursa acestei retete este blogul culinar Alice-Albinutza.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Clafoutis cu capsuni

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Clafoutis cu capsuni
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui

Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui

Retete dietetice

Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara

Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara

Aș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...

Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara
Cele mai apreciate rețete
Drob Pascal
1
Retete de Pasti

Drob Pascal

Anul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...

Drob Pascal
Chiftele cu piept de pui si ciuperci
2
Aperitive cu carne

Chiftele cu piept de pui si ciuperci

Reteta mea preferata de chiftelute.

Chiftele cu piept de pui si ciuperci
Pasca poloneza clasica
3
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilie
4
Prajituri

Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilie

Pentru ca este sezonul merelor, am incercat diverse prajituri printre care si aceasta. A iesit o bunatate delicioasa si...

Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilie
Bait pentru carne de vanat
5
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Parteneri
Tarte alsacienne
Bucataras.RO

Tarte alsacienne

O prajitura foarte buna asemanatoare cu cheesecake-ul american! M-am indragostit de ea de cum am vazut-o si am tot cautat pe...

Tarte alsacienne
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Negresa - irezistibil de gustoasa
ReteteCulinare.RO

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Negresa - irezistibil de gustoasa
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci. citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola