Savarine pufoase de casa

Savarinele dulci si insiropate, neaparat racite bine inainte de servire, sunt un adevarat rasfat!

Portii
8
Timp pregatire
50 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 4 oua
  • 50 ml ulei
  • 300 ml lapte caldut
  • 2 linguri zahar brun
  • 20 gr drojdie proaspata
  • un praf de sare
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • o lingurita extract de vanilie
  • Sirop:
  • 800 ml apa
  • 250 g zahar brun
  • 2 lingurite esente de rom
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • Umplutura:
  • 800 ml smantana pentru frisca rece
  • 2 linguri zahar pudra
  • 2 linguri zahar vanilat
  • In plus, mai ai nevoie de jeleu de zmeura pentru decor, cam 200 g si ulei si faina pentru tapetat formele

Mod de preparare

Pregateste mai intai maiaua pentru aluat! Dizolva drojdia in laptele caldut, adauga zaharul si 2 linguri de faina. Lasa la dospit 10-15 minute.



Bate ouale cu un praf de sare, coaja de lamaie si vanilie, adauga uleiul, apoi maiaua dospita si faina, putin cate putin. Nu trebuie framantat prea mult, ci doar pana aluatul devine omogen, moale si lipicios. Acopera cu un prosop si lasa-l la dospit intr-un loc cald, cam 30 de minute.



Tapeteaza formele cu ulei si faina, apoi pune aluatul cu ajutorul unei linguri. Acopera din nou formele si lasa-le la dospit inca 30 de minute. Pune apoi tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade, cam 20-30 de minute, pana se rumenesc deasupra. Mare atentie, sa nu deschizi deloc cuptorul pe timpul coacerii!



Intre timp, prepara siropul: pune apa la fiert impreuna cu zaharul si lasa-l sa fiarba 5 minute. Opreste focul, iar cand s-a racorit putin adauga coaja de lamaie si esenta de rom. Scoate tava si lasa savarinele sa se raceasca. Taie apoi un capacel, dar nu de tot si scufunda-le in sirop.



Mixeaza smantana rece, din frigider, iar cand incepe sa se ingroase adauga zaharul pudra si zaharul vanilat. Topeste putin pe foc jeleul de zmeura ca sa devina mai fluid si lasa-l sa se raceasca.



Si acum, hai sa umplem savarinele! Pune in fiecare frisca din belsug si unge capacele cu jeleu de zmeura. Pune-le la frigider 2-3 ore inainte de servire. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza clasica
1
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Desert prajitura felie de lapte
2
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video
3
Prajituri

Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video

Placinta cu branza dulce si stafide este usor de facut, foarte gustoasa, iar aluatul se potriveste perfect si la placinta cu...

Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video
Piersicute
4
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Piersicute

Piersicutele intotdeauna nelipsite pe masa de Sarbatori…. si-n copilarie dar si acum.

Piersicute
Iepure cu cartofi la cuptor
5
Mancaruri cu carne

Iepure cu cartofi la cuptor

O mancare gustoasa in sezonul rece

Iepure cu cartofi la cuptor
Parteneri
Prajitura cu foi Lica
Bucataras.RO

Prajitura cu foi Lica

Am primit de la mama mea foi Lica,si azi nu le-am mai putut rezista,m-am inspirat din reteta Florinei(Luk).

Prajitura cu foi Lica
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola