Prajituri

Reteta Torta di riso (prajitura cu orez)

complexitate reteta Redusa 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Torta di riso, sau prajitura italiana cu orez, este un desert traditional si delicat bazat pe orez cu lapte. Prajitura este un desert intalnit mai ales in parte de nord a Italiei.

ingrediente

   1l lapte
   200g orez
   150g zahar
   o mana de migdale
   2lg coaja de lamaie
   3 oua
   suc de lamaie
   un varf de sare

mod de preparare

Decojeste migdalele si marunteste-le impreuna cu doua linguri de zahar. Pregateste orezul si fierbe-l in lapte pana cand este facut, adauga ingredientele ce ii dau aroma, amestecand incontinuu ca sa nu se lipeasca de fundul vasului. cand e gata, ia-l de pe foc si doar dupa ce s-a racit, adauga ouale intregi si amesteca bine.




Toarna acest amestec intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faramituri de paine sau pesmet, si bag-o la cuptorul preincalzit la 170 grade, pentru aproximativ jumatate de ora.


Prajitura cu orez se serveste a doua zi, pudrata cu zahar caramelizat.

Incearca si Rulouri cu nuci (de post)
Daca ti-a placut reteta noastra "Torta di riso (prajitura cu orez)" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.