Preparate cu miere

Reteta culinara Cornuri cu gem

complexitate reteta Ridicata 
preparare reteta 1h:40m 
pusikmea postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Cornurile cu gem sunt ideale pentru o gustare sau un mic dejun.Pentru aceasta reteta de prajitura aveti nevoie de gem de prune, drojdie, lpate,faina, zahar,margarina

ingrediente

   500 550 g faina 1 plic drojdie uscata 250 ml lapte 1 cub de margarina/unt 6 linguri de miere gem de prune sare o lingurita cu zahar

mod de preparare

Punem drojdia impreuna cu o lingurita de zahar si cu putin lapte caldut intr-un bol si lasam asa 30 de minute. Intre timp dizolvam mierea si margarina in laptele ramas. Cand drojdia a inceput sa se umfle adaugam amestecul de lapte cu miere si margarina, faina si sarea si incepem sa framantam pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini, in cazul meu pana cand aluatul nu se lipeste de peretii bolului. Lasam aluatul sa creasca o ora la caldura.

Dupa ce a crescut intindem o foaie rotunda, o taiem in 4 parti egale, apoi fiecare parte in 2. Punem gem pe partea mai mare si incepem sa rulam. Le punem in tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei si le mai lasam inca 20 de minute sa mai creasca. Apoi le ungem cu miere si presaram susan peste ele.

Dam la cuptorul preincazit cam 15 - 20 de minute.
Se servesc cu lapte sau cacao.
Alte retete recomandate:

Incearca si Granola de casa
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu gem" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Preparate cu miere

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite