Tapioca este un amidon extras din radacina plantei cassava (manioc). Sunt interesante, de fapt, bilutele care se formeaza, dar care sunt fara gust. Am fiert o cana de tapioca in 4 cani de apa. S-a ingrosat destul de tare si clatirea a fost mai dificila. Asa ca, eu sfatuiesc sa se foloseasca 6 cani de apa la o cana de tapioca. In rest, ramane sa aduceti aromele preferate si fructele care va satisfac pe voi.
Punem perlele de tapioca intr-o craticioara, iar peste ele adaugam apa rece. Punem craticioara pe foc mic, lasam pe foc si amestecam mereu pana incepe sa se ingroase. Perlele sunt fierte cam pe jumatate. Unele dintre ele au devenit transparente, dar unele au ramas albe. Strecuram perlele printr-o sita deasa sub jet de apa rece. Ideea este de a inlatura amidonul format. Veti avea o masa considerabila de amidon, vascoasa si care trebuie indepartata prin clatirea perlelor. Dupa ce ati strecurat toate perlele le puneti intr-o craticioara curata, adaugati laptele de cocos si puneti din nou pe foc. Amestecati si lasati pana toate perlele devin transparente. Pentru a nu pierde proprietatile mierii am pus-o cand budinca a fost calda.
Am amestecat gelatina cu apa rece si am lasat-o la hidratat. Am pus ibricul cu gelatina deasupra flacarii mici de la aragaz si am amestecat pana s-a dizolvat. Am lasat-o sa se raceasca si am pus-o peste sucul de ananas din conserva. Am pus fructele din compot intr-o strecuratoare. Budinca din perle de tapioca am pus-o in pahare/cupe de sticla, am adaugat cubulete din ananas si le-am dat la frigider pentru 1-2 ore. Sucul de ananas dupa ce a inceput sa se lege il punem peste budinca din pahare. Ideea este sa nu se amestece laptele de cocos din budinca cu sucul de ananas. Gusturile trebuie sa ramana separate. Se dau paharele la frigider si se lasa inca 30 minute, se decoreaza cu fructe(capsuni) si se serveste. Sa va fie de folos!!
Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniRetete dietetice
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de puiAș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavaraAnul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...
Drob PascalReteta mea preferata de chiftelute.
Chiftele cu piept de pui si ciuperciAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaPentru ca este sezonul merelor, am incercat diverse prajituri printre care si aceasta. A iesit o bunatate delicioasa si...
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilieDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatLaurențiu-Ionel de când a ”aterizat” în casa Zmelior, nu are odihnă;) Așa că acum l-am supus la noi teste;) Se pare...
Fasole verde cu ciocănele de pui la MulticookerIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureO imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasa
Comentarii