Tarta racoroasa cu piersici

Pentru blat: Pisam biscuitii. Fierbem doua- trei clocote compotul cu untul si zaharul, apoi il turnam peste biscuiti. Adaugam cacao si esenta de va

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Tarta racoroasa cu piersici

Ingrediente

  • BLAT:
  • 200-250 g biscuiti obisnuiti
  • 50 g unt
  • 100 ml compot de piersici
  • 2-3 linguri zahar
  • 1 lingura cacao
  • esenta de vanilie
  • CREMA:
  • 200 g smantana
  • 125 g iaurt de piersici
  • 2-3 linguri zahar farin
  • 150 g crema de branza proaspata (almette
  • etc)
  • 10 g gelatina
  • 100 ml compot de piersici
  • piersici din compot sau proaspete

Mod de preparare

Pentru blat pisam biscuitii. Fierbem doua- trei clocote compotul cu untul si zaharul, apoi il turnam peste biscuiti. Adaugam cacao si esenta de vanilie. Amestecam bine, pana obtinem o pasta groasa. Daca nu s-a legat bine, mai adaugam compot. Pregatim o tava, preferabil sa fie cu margini detasabile ,sau folosim ce avem in dotare... Eu am folosit o tava obisnuita, pe care am tapetat-o cu folie alimentara. Intindem compozitia de blat in tava si o nivelam cu o lingura uda. Dam tava la frigider, pana pregatim crema. Mixam crema de branza cu zaharul farin. Adaugam smantana, iaurtul si o parte din piersici,taiate in cuburi mici. Dizolvam gelatina in 100 ml compot. O lasam sa se inmoaie 10 minute, apoi o punem pe baie de aburi, amestecand continuu pana se dizolva complet. Adaugam gelatina calduta in crema. Turnam crema peste blatul de biscuiti. Deasupra repartizam piersici taiate felii.


Dam tava la frigider pentru 4-5 ore. Daca vrei sa fie o tarta mai festiva, o poti orna cu frisca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Briose cu afine
3
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Ciorba de salata verde
4
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf
5
Preparate sarate

Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf

Astazi am pregatit o reteta super simpla de placinte pufoase la tigaie, cu umplutura delicioasa de telemea, branza de burduf...

Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf
Parteneri
CARNE ASADA
Bucataras.RO

CARNE ASADA

Carne asada este un preparat foarte popular in America Latina. Se foloseste carne de vaca marinata, preparata pe grill. La...

CARNE ASADA
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!