Torturi

Reteta Tort buturuga

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
gabytza_gaby postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Tort de clatite cu ciocolata si fructe"
 
>
Tortul buturuga este o reteta de tort cu un aspect deosebit, este delicios fiind perfect pentru orice sarbatoare sau aniversare.

ingrediente

   blat
   6 oua
   300 g zahar pudra
   1 lingura ulei
   200 g faina
   crema
   100 g crema de branza
   100 g branza de vaci
   2 plicuri zahar vanilat
   300 ml frisca
   2 linguri dulceata de mure
   decor
   200 ml frisca
   1 plic nescafe

mod de preparare

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu 100 g zahar. Galbenusurile le mixam cu restul de zahar pana se formeaza o crema. Amestecam galbenusurile cu albusurile. Adaugam faina usor cate o lingura si mixam dupa fiecare iar la sfarsit adaugam lingura de ulei. Rasturnam in tava(eu am folosit tava de la aragaz) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea. Scoatem blatul cald si il punem pe un prosop umed. Dupa care il rulam in prosop si il lasam sa se racesca.



Crema:



-mixam branza cu plicurile de zahar vanilat si frisca pana devine o crema. Adaugam crema de branza. Dupa ce le-am amestecat bine adaugam dulceata de mure si mai amestecam de cateva ori usor cu o lingura.
Scoatem blatul din prosop si il ungem cu crema. Luam marginea blatului si incepem sa il rulam, apasand usor blatul in timp ce rulam. Dupa ce l-am rulat bine dam 10 minute la frigider.
Plicul de nescafe il amestecam cu 1 lingurita de lapte si il rasturnam peste frisca.
Scoatem tortul de la frigider si il ungem cu frisca toata suprafata. Cu ajutorul unei furculite facem niste liniute deasupra pentru a da aspectul unei buturugi(eu am taiat capetele la tort si leam adaugat pe margini pentru a semana mai mult cu o buturuga)


Lasam tortul buturuga la frigider dupa care se poate servi.

Incearca si Tort Maricel
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort buturuga" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.