Torturi

Tort cu biscuiti, cu piure de castane si macese

portii reteta 10 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 45m 
gatire reteta 45m 
ani67 postat de
Postat pe: 15-03-2016
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Tort cu nuca de cocos"
 
Pentru concurs retete de primavara. O reteta delicioasa dedicata celor dragi in zilele calde de primavara!

ingrediente

10 portii

Blat:
   300 g biscuiti
   200 g margarina sau unt
   200 g miez de nuca
   crema macese
   200 g frisca lichida
   3 linguri de smantana
   5 linguri de pasta de macese
   un plic(10 g) de gelatina
   crema de castane
   200 g frisca lichida
   100 g branza de vaci
   3 linguri de smantana
   5 linguri de piure de catane
   un plic de gelatina
   jeleu de macese
   5 linguri de pasta de macese diluate cu un pahar de apa
   plicuri de tort gelee
Decor:
   300 g biscuiti de ovaz trasi in ciocolata
   100 g branza proaspata de vaci

mod de preparare

Biscuitii maruntiti se amesteca cu miezul de nuca si margarina topita apoi se intinde intr-un strat uniform intr-o forma de tort cu inel detasabil (cu diametrul de 27 cm). Se aseaza pe margine biscuitii trasi in ciocolata si se da la rece 15 minute.

Se mixeaza frisca pana se inrtareste apoi se amesteca cu branza si smantana, cu pasta de macese si gelatina hidratata in 100 ml apa si apoi topita la bain marie. Se toarna peste aluatul de biscuiti si se da la rece o ora. Se mixeaza iarasi frisca cu smantana si branza de vaci apoi se amesteca cu piureul de castane si cu gelatina topita la bain marie.

Se toarna peste crema de macese si se da la rece cel putin 2 ore. Se dilueaza pasta de macese cu apa si se amesteca cu tort gelee-ul apoi se pune pe foc amestecand continuu pana da sa fiarba. Se ia de pe foc si se toarna deasupra cremei de castane. Se da la rece 15 minute sa se inatreasca.

De preferat sa se lase peste noapte la frigider inainte de a indeparta forma si a portiona tortul. Pofta buna!!

Incearca si Tort Diplomat cu capsuni
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu biscuiti, cu piure de castane si macese" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite