Torturi

Tort cu migdale si mascarpone

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:40m 
timeea postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se separa ouale. Galbenusurile se bat cu zahar, se adauga faina, migdalele macinate, untul topit. Se bat albusurile spuma tare si se omogenizeaza inau

ingrediente

   blat: 90 g unt
   6 oua
   175 g zahar
   150 g faina
   100 g migdale macinate
   praf de copt crema: 5 g gelatina
   60 g migdale dulci
   fin macinate
   60 g migdale amare macinate
   60 g zahar pudra
   50 ml lichior de migdale
   200 g mascarpone
   200 ml frisca

mod de preparare

Se separa ouale. Galbenusurile se bat cu zahar, se adauga faina, migdalele macinate, untul topit. Se bat albusurile spuma tare si se omogenizeaza inauntru. Se pune in forma de tort si se coace 40 min. Se rastoarna si se lasa sa se raceasca. Se moaie gelatina in apa rece. Se amesteca migdalele cu zaharul pudra,lichior, coaja de lamiie si crema mascarpone. Se dizolva gelatina si se incorporeaza in crema. Blatul se taie pe 3 niveluri si se umple cu crema. Se bate frisca si se acopera tortul. Se decoreaza cu migdale.
Incearca si Tort de alune cu frisca si cafea
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu migdale si mascarpone" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite