se amesteca galbenusurile cu zaharul pudra si apa pana cand devine ca o maioneza mai subtire. Se adauga apoi faina, bicarbonatul stins cu zeama de lam
se amesteca galbenusurile cu zaharul pudra si apa pana cand devine ca o maioneza mai subtire.
Se adauga apoi faina, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si nuca macinata.
Se bat apoi albusurile cu o lingurita de apa si o jumatate de lingura de amidon (ca sa nu se lase blatul la mijloc cand e scos din cuptor)
Se amesteca apoi cele doua compozitii cu grija de jos in sus cu o lingura ca sa nu iasa tot aerul din albusuri.
Se toarna amestecul intr-o tava tapetata cu unt si faina.
Se baga in cuptorul preincalzit la foc moderat (spre mic) cam 35 min.
Pana se raceste blatul se prepara siropul de cafea si crema.
Pentru crema se topeste la microunde un pachet de margarina care se mixeaza apoi pana deven ca o maioneza se adauga zaharul si cele 2 galbenusuri si se mixeaza pana se incorporeaza zaharul de tot. Se pun apoi doua lingurite de cafea si nuca.
Dupa ce se raceste blatul, se taie in doua pe latime si se insiropeaza bine.
Apoi se pune crema in strat gros.
Se prepara glazura conform instructiunilor de pe plic si se toarna deasupra tortului.
Se orneaza si se da la frigider o ora.
Reteta Tort cu nuca a fost propusa de otilia gergely
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de lapteAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasica• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi
Sarmalute in foi de vitaAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoRetete de post economice
Desert placinta pufoasa cu mere de postOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii