Torturi

Reteta Tort de ciocolata alba cu inima roz de zmeura

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Tort "Iepuras" cu mure si ciocolata (video)"
 
Tortul de ciocolata alba cu zmeura este un tort senzational. Este o reteta de tort cu fructe potrivit pentru orice ocazie festiva.

ingrediente

Blat:
   30 gr. faina
   1 linguritza rasa praf de copt
   100 gr. zahar
   100 gr. migdale macinate
   coaja rasa de la o lamaie
   3 oua
   50 ml ulei masline
   1 varf cutit sare
   100 gr. zmeura
Sirop:
   apa
   zahar
   o linguritza de coaja de lamaie rasa
Jeleul de zmeura:
   200 gr. zmeura
   5 gr. gelatina
   30 gr. zahar
Jeleul de ananas (optional):
   o conserva de ananas bucati
   70 gr. zahar
   7 gr gelatina
Spuma de ciocolata:
   200 gr. ciocolata alba
   150 ml lapte
   330 ml frisca lichida
   2 galbenusuri
   1 plic zahar vanilat

mod de preparare

Blatul:




faina se amesteca cu praful de copt si se adauga la compozitie. Se mixeaza totul- afara de zmeura- la viteza cea mai mare a mixerului! Se toarna intr-o tava de tort de 26 cm tapetata cu hartie de copt si se coace cca 25 min. Zmeura se zdobeste cu furculita si se presoara deasupra blatului. Se scoate si se lasa la racit.




Jeleu de zmeura:




zmeura se paseaza si se strecoara. Gelatina se inmoaie in apa rece. Piureul de zmeura se incalzeste cu zaharul apoi se adauga gelatina dizolvata la microunde. Se toarna intr-un castron de metal in forma de cupola. Se da la congelator sa se intareasca rapid!




Jeleul de ananas (optional):




se pune la fiert compotul cu zaharul timp de 20-30 de minute. Gelatina se inmoaie in apa rece, apoi se topeste la micro, se adauga peste compotul caldut.




Spuma de ciocolata:




se da in fiert laptele cu 70 ml frisca, se freaca galbenusurile cu zaharul vanilat si se adauga in compozitia calda de lapte. Se bate apoi pe bain-marie pana incepe sa se ingroase. Se adauga ciocolata maruntita si se amesteca bine ca sa se topeasca, apoi se incorporeaza restul de frisca.




Asamblare:




Se asaza inelul in jurul blatului. Se asaza jeleul de zmeura deasupra blatului apoi se adauga jeleul de ananas caldut in jurul jeleului de zmeura, se adauga spuma de ciocolata alba deasupra si se da tortul la frigider minim 4 ore. Se decoreaza cu ciocolata si cu migdale rumenite cu zahar.


Reteta Tort de ciocolata alb cu inima roz de zmeura a fost propusa de diamond Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Incearca si Tort cu mere, stafide si nuci
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata alba cu inima roz de zmeura" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T800E

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.